Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
En-Knap

"Suvišni čovjek" stiže na pozornicu Zagrebačkog plesnog centra

Foto: Andrej Lamut
1/5
17.04.2024.
u 14:21

Unaprijed pripremljene, ali i nepredvidljive sekvence čiju jedinstvenu strukturu u svakoj izvedbi iznova određuju izvođači, upustit će gledatelje u promišljanje o suvremenim društvenim temama

O konceptu suvišnosti u modernom svijetu, odlučio je društvo osvijestiti slovenski koreograf Iztok Kovač, i to kroz plesne pokrete i glazbu. Njegova plesna skupina En-Knap, koja okuplja plesače iz čitavog svijeta, zauzet će pozornicu Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10, u subotu u 20 sati predstavom "Suvišni".

Polazišna točka predstave je esej "Suvišni čovjek", a unaprijed pripremljene, ali i nepredvidljive sekvence čiju jedinstvenu strukturu u svakoj izvedbi iznova određuju izvođači, upustit će gledatelje u promišljanje o suvremenim društvenim temama.

– U isprepletenoj koreografiji pokreta, riječi i glazbe, "Suvišno" zauzima osobnu i društvenu poziciju, u situaciji u kojoj je "suvišno" simptom, posljedica sustava, njegovih antagonizama, njegovih borbi, od ekonomije komfora i nezaposlenih, do demokracije izbora i beskućnika – rekli su iz En-Knapa.

VEZANI ČLANCI:

Predstavu će nadopuniti i autorska glazba Tomaža Groma te oblikovatelj svjetla Jaka Šimenc, što za plesačice i plesače skupine En–Knap predstavlja dodatan nepredvidljiv izazov.

Više informacija o predstavi može se pronaći na online stranici Zagrebačkog plesnog centra, a ulaznice za predstavu mogu se kupiti na web stranici CoreEventa.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije