Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-pisarnica

Sustavom vrijednim 120 tisuća kuna služi se 47 ljudi

papiri
Ilustracija
10.08.2010.
u 15:12

Već više od mjesec dana na službenim stranicama grada funkcionira e-pisarnica, građani njome mogu pratiti tijek rješavanja vlastita spisa.

Već gotovo mjesec dana građani Velike Gorice mogu svakog trenutka uz pomoć računala provjeriti u kojoj se fazi nalazi rješavanje njihova predmeta koji su predali gradskoj upravi.

Putem e-pisarnice koja se nalazi na službenim stranicama grada građani mogu doznati koja je od zaposlenih osoba u Gradu odgovorna za njihov predmet, što je dosad napravila i na kraju kako je taj predmet riješen.

Isplati li se projekt?

No, u vremenskom razdoblju kako e-pisarnica funkcionira njome se poslužilo samo 47 Velikogoričana.

Isplati li se takav projekt, kada se građani njime ne služe, pitali smo u Gradu?

– Naravno da se isplati – poručuju.

Naime lani je za postavljenje takvog projekta, kupnju toga posebnog programa iz proračuna izbrojano 55 tisuća kuna.

Ove je pak godine za kompletnu internetsku podršku u proračunu osigurano oko 70 tisuća kuna.

E-pisarnicu koja je dio Barišićeva predizbornog obećanja – kvalitetnije korištenje interneta u informiranju građana i komuniciranju s njima te razvoj internetskih servisa na noge je postavila zagrebačka tvrtka. Jednostavna je za korištenje.

Građani koji predaju određeni predmet u pisarnici gradske uprave (npr. potvrdu za glavni projekt, građevinsku ili pak lokacijsku dozvolu, određeni zahtjevi za pomoć) trebaju zatražiti klasu i pin svog predmeta.

Putem tog pina i broja predmeta nakon 24 sata što su zahtjev predali mogu na internetu pratiti “put toga spisa”.

Kontrola zaposlenika

Upravo je e-pisarnica svojevrsna kontrola rada zaposlenika u upravi jer građani odsad znaju točno ime i prezime osobe zadužene za njegov spis, a ako ne mogu stupiti u kontakt s tom osobom ili nisu zadovoljni radom toga službenika mogu ga prijaviti pročelniku određenog odjela.

Tom se pisarnicom ujedno i ubrzava čitavi proces rješavanja, a građani provjerom putem interneta štede i vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije