Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od kolača

Studenti i sami nisu složni: Prazan želudac jači od stavova, ipak jeli

'09.10.2013., Zagreb - Studentskom prosvjednom akcijom pod nazivom Dajte nam kolace, studenti su u znak prosvjeda protiv poskupljenju cijena u studentskim menzama danas trebali jesti samo kolace.  Pho
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
10.10.2013.
u 08:05

– Složit ćemo se s višim cijenama, ali samo onda kad se poboljša i kvaliteta te hrane za koju bismo morali plaćati više cijene – rekle su Lina i Lara

Više od šest tisuća zagrebačkih studenata na društvenim se mrežama složilo da će jučerašnji dan biti prosvjedni. U menzama, dogovorili su se, uzimat će samo kolače i na taj način pokazati svoje nezadovoljstvo povišenjem cijena od ovog mjeseca.

Teorija nije prošla u praksi

Ideja je bila odlična, ali praksa je pokazala da su želuci ipak jači od prosvjednih stavova. U menzama diljem grada ipak se jelo normalno.

– Gladan sam. I što ću? Moram jesti. Uzeo sam svinjetinu i njoke i za desert banane, a sve zajedno platio sam desetak kuna – rekao je Ivan Kovač, brucoš geodezije koji, kako sam kaže, dosad nije jeo u menzi pa ga se poskupljenje možda toliko i ne tiče. Kolače nije jeo ni njegov prijatelj s fakulteta i cimer Perica Mihaljević.

Jednoličan meni

Lina i Lara, studentice treće godine dizajna, ističu da je meni u menzama svaki tjedan isti i vrlo jednoličan.

– Složit ćemo se s višim cijenama, ali samo onda kad se poboljša i kvaliteta te hrane za koju bismo morali plaćati više cijene – rekle su Lina i Lara, ali također za ručak nisu uzele samo kolač. Desert, kažu, ipak nije dovoljan za čitav dan.

– Jest, i te kako je dovoljan, pogotovu kad se treba poslati poruka – oštra je bila studentica kineziologije Ana Sabolić koja kolače ne jede, ali je u znak protesta uzela kompot. Porast cijena najviše je osjetila na doručku kada je za čaj i hrenovku dala nešto više od osam kuna. Kolače su uzele i Tea i Ines, studentice hrvatskog jezika, smatrajući da je porast cijena i te kakav udar na studentski budžet.

Upravo takve izjave studenata odbacio je ministar obrazovanja Željko Jovanović, koji će se s predstavnicima studenata i Studentskog centra sastati danas kako bi razgovarali o novom pravilniku prehrane.

– O sadržaju pravilnika možemo razgovarati, ali o cijeni više ne. Šest i pol kuna za kompletan meni neće ugroziti ničiji standard – rekao je ministar, a studenti na društvenim mrežama planiraju daljnje akcije, poput potpisivanja peticije za vraćanje cijena, koju je već podržalo 22.000 studenata.

>>Toliko o boljoj hrani u menzama: Studentica u salati dobila glistu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije