Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaju

Interventna policija dočekala studente i profesore FFZG-a ispred rektorata Sveučilišta

interventna policija sveučilište
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/19
13.12.2016.
u 14:28

– Rektor treba uvažiti legitimne studentske predstavnike i odustati od nepravednog sporazuma koji ove mlade ljude stavlja u neravnopravni položaj – poručio je Josipović

Pripadnici interventne policije okružili su ulaz u zgradu zagrebačkog Sveučilišta na Trgu maršala Tita. Studenti zbog toga nisu mogli ući u dvorište Sveučilišta. 

Studenti i profesori Filozofskog fakulteta uputili su se ranije u povorci prema rektoratu Sveučilišta u Zagrebu sa svojim zahtjevima. Uz veliki natpis "Eppur si muove" (lat. ipak se kreće), izreka koju je svojevremeno izrekao Galileo Galilei, nakon presude zbog sukoba s Crkvom, studenti se nastavljaju boriti za svoja prava. 

Pred rektoratom okupljenima se obratio profesor Nenad Ivić koji već mjesecima podržava borbu studenata. Prije svega se zahvalio platformi Kulturnjaci 2016. na potpisivanju pisma podrške i solidarnosti studentima FFZG-a.

– Nadam se da će Senat uvažiti demokratsku volju velike većine članova Filozofskog fakulteta te da će prihvatiti odluku sjednice Fakultetskog Vijeća i priznati nove predstavnike FF-a u Senatu i novoizabranog vršitelja dužnosti dekana – kazao je Neven Budak.

Komentirao je nedavne izjave vršitelja dužnosti dekana, Željka Holjevca da je Vijeće protustatutarno. 

– Činjenica jest da u našem statutu piše da Fakultetsko vijeće saziva dekan, odnosno vršitelj dužnosti dekana, ali nigdje ne piše da se Fakultetsko vijeće ne može samo sazvati. Može se sazvati na zahtjev određenog broja članova Vijeća, a više od 2/3 članova bilo je za sazivanje vijeća – poručio je Budak.

Višemjesečnu blokadu fakultetu komentirao je i Ivo Josipović. – Rektor treba uvažiti legitimne studentske predstavnike i odustati od nepravednog sporazuma koji ove mlade ljude stavlja u neravnopravni položaj – poručio je te se uputio u rektorat Sveučilišta. 

Novi Plenum studenata održat će se danas u 20 sati u prostorijama Filozofskog fakulteta.

>> Sveučilišna platforma kreće u borbu za studente

Komentara 40

BI
bijelocrveni
12:19 13.12.2016.

Partizanske siledjije razumiju samo jezik sile. Nadam se da nece silu osjetiti na svojim ledjima.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:18 13.12.2016.

I dalje ne razmem zakaj se studoši s FER-a il PMF-a nigdar ne buniju oko ideoloških tema i sličnih bedastoća....ah da, te studije baš i nemre svatko upisat ?!

MA
malinac_
12:28 13.12.2016.

Bolje receno profesori i studenti ako igdje treba uraditi cesljanje i lustraciju to je na ovom fakultetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije