Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETEĆI REPORTER

Stranka Za Grad upravi Holdinga isporučila lijek 'Restrukturiranje'

Lijek restrukturiranje (1)
Foto: Jakov Novak /VLM
1/5
23.10.2013.
u 10:58

Odlučili smo intervenirati zato što nas je strah da će se povijest ponoviti. Holding je 2007. osnovan s velikim obećanjima ušteda, a sve je rađeno bez plana, bez strukture.

Članovi stranke ZA GRAD predali su Upravi Holdinga lijek "Restrukturiranje" uz obrazloženje da je riječ o hitnoj intervenciji i dostavi pomoći članovima Uprave. Istu "dozu" lijeka uručit će i članovima gradske uprave, kao i članovima Gradske skupštine grada Zagreba.

– Na ovaj korak odlučili smo se nakon što smo otkrili nepravilnosti u brojevima koje je uprava Zagrebačkog Holdinga prezentirala Gradskoj skupštini. U našim analizama financijskih izvješća Holdinga, kao i analize prezentacije koje je Uprava Holdinga predstavila Gradskoj skupštini, otkrili smo velike nepravilnosti. Nije jasno kako je u prezentaciji za skupštinu gubitak 2010. godine 50 milijuna kuna, a u financijskom izvješću taj gubitak iznosi 500 milijuna. Odlučili smo intervenirati zato što nas je strah da će se povijest ponoviti. Holding je 2007. osnovan s velikim obećanjima ušteda, a sve je rađeno bez nekakvog plana, bez strukture. Bojimo se da će se sada i restrukturiranje provoditi po istom obrascu, bez plana i financijskih projekcija, bez sindikata. Želimo taj proces zaustaviti s ovim našim lijekom koji poručuje na koji način bi se restrukturiranje Holdinga trebalo obaviti, pojasnila je Iva Kvakić.

U lijeku se nalaze upute, navedeno je da je riječ o procesu koji je dugotrajan, u koji bi se trebali uključiti stručnjaci, građani, dionici i civilno društvo. Lijek upozorava, ako se pogrešno radi restrukturiranje Holdinga, da su moguće dugoročne teže nuspojave poput povećanja cijena usluga, smanjenja kvalitete usluga komunalnih poduzeća, velikih financijskih gubitaka, pojašnjava Kvakić.

– Trenutačno se odvija medijska predstava u kojoj se samo prebacuje krivnja za stanje u Holdingu i to je paravan za to da se restrukturiranje napravi na brzinu i sa stvarno upitnim posljedicama.

– Stranka ZA GRAD ne misli da se restrukturiranje Holdinga može napraviti za tri dana, kao što misli trenutačna gradska uprava, zaključila je Iva Kvakić.

>>Vlado Leko dao ostavku na mjesto šefa NO Holdinga

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije