Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetili su nožem

Djeca pljačkaju djecu po centru Zagreba, policija ih je uhvatila i objavila detalje

Zagreb: Veliki broj policajaca na Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.01.2024.
u 13:09

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela. Dva razbojništva i još dva u pokušaju. Sumnja se da su proteklog vikenda oko 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i u Gajevoj ulici prilazili maloljetnim osobama te im uz verbalnu prijetnju otuđili novac koji su kod njih pronašli

Tako su u prvom slučaju došli do maloljetnika te uz verbalnu prijetnju zatražili novac s kojim su se udaljili u nepoznatom smjeru. Odmah potom, istog dana u Gajevoj ulici prišli su dvojici maloljetnika te im najprije uz verbalnu prijetnju otuđili novac, nakon čega su ih pregledali pretražujući im unutarnje džepove njihovih jakni i trenirki s namjerom da pronađu još novca, a kada nisu ništa pronašli, udaljili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Također su tada prišli i dvojici maloljetnika te ih uz verbalnu prijetnju tražili novac, nakon čega su se udaljili ništa ne otuđivši. Nekoliko minuta kasnije prišli su i trojici maloljetnika u blizini te također uz verbalnu prijetnju tražili od njih novac, da bi se udaljili u smjeru Jurišićeve ulice ništa ne otuđivši, gdje su ih policijski službenici koji inače opserviraju Centar grada uočili i doveli u službene prostorije policije.

"U svim slučajevima kaznena djela su počinjena uz verbalnu prijetnju, dok su u jednom slučaju dvojica osumnjičenika navela da posjeduju oštri predmet. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež, dok se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u centru grada", izvijestila je policija.

VIDEO Drama na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu: U stanu izbio veliki požar, smrad se širi po cijelom kvartu

Komentara 6

NS
Nuclear_Strike
14:30 29.01.2024.

Vidjeli da se odraslima ne sudi, vidjeli da maloljetnici ne odgovaraju. Gdje ćeš bolje.

ML
mladaklada
13:44 29.01.2024.

Moraju se dečki nekako snaći dok su im tate u zatvoru. Za koju godinu će im se pridružiti, aku budemo imali sreće pa suci obustave štrajk.

ZA
Zagrebčanka
14:49 29.01.2024.

Bravo! Ovo je bila munjevita reakcija naše policije. Nije prošlo ni godinu dana otkad traju ove pljačke na i u okolic glavnog gradskog trga. Za par dana možemo očekivat da će ta ista bagra i dalje maltretirat ljude oko sebe, jer su maloljetni, pa im nitko ništa ne može. Dok se ne dogodi nešto slično kao u BG kad je dobri Kosta malo pucao po školi, jer mu je tako došlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije