Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi bruje o bombi

Zagreb na nogama: Nemojte nam lagati, koga to lovite?!

bomba u zagrebu (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
11.01.2013.
u 10:25

– Ne mislim da je ovo posljednja detonacija nego još jedna u nizu. Sljedeća bi na meti mogla biti policija na Kustošiji – kazao nam je Goran

Detonacija koja je noćas odjeknula u Stenjevcu glavna je tema jutarnjih razgovora uz kavu lokalnog stanovništva.

>>Mate Laušić: Eksplozija na Aleji Bologne bila je teroristički akt

– Ne mislim da je ovo posljednja detonacija nego još jedna u nizu. Sljedeća bi na meti mogla biti policija na Kustošiji – kazao nam je Goran.

S prijateljem je došao tik do mjesta događaja. Promatraju policiju koja pokušava utvrditi kako je došlo do eksplozije koja je grunula u ponoć na autobusnom stajalištu na Aleji Bologne nasuprot Gospodskoj ulici.

– Dosad je ovaj kvart bio miran i ne znam zašto se netko okomio na zapadni dio grada – pita se Goran. 

I čitatelj Domagoj smatra da napadima nije kraj. 

– Sljedeći su na meti Vrapče i Kustošija. Samo je bitno hoće li se to ponovno dogoditi po noći ili dok ima ljudi ovaj put – smatra Domagoj. 

– Ne znam zašto pišu da je bila samo jedna eksplozija kad sam ja 500 metara od tog mjesta i čuo sam. Druga je bila nedugo nakon prve, treća je bila oko jedan sat, a četvrta je odjeknula oko 1.45 sati. Te tri nakon prve bile su slabije, ali nisu bile petarde. Po sluhu moglo bi biti da je došla sa zapada, napisao nam je. 

Čitateljica Sara ljutita je. 

– Mislim da bi bilo u redu da se građanima kaže prava istina o čemu se radi glede detonacija. Isto tako, koga love po cijelom gradu? Zaista mislim da nije potrebno lagati nas građane o svemu i pustiti nas da strahujemo do opet nove laži – piše Sara. 

Svi na ulicama

Mnogi su stanovnici Stenjevca jutros izašli na ulicu, prodavači su napustili lokale...

Ne mogu vjerovati što se događa. Puno je pitanja na koje nema odgovora. 

Čuju se teorije kako bi ovo moglo biti upozorenje nekome, možda nekome iz HŽ-a, pitaju se Stenjevčani. 

Na mjestu detonacije jutros oko 11 sati pojavio se i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić. Odbacio je mogućnost da je riječ o terorističkom napadu. 

– Izuzeli smo sve tragove i ništa ne upućuje na terorizam – kazao je Burušić dodajući kako još uvijek nije poznato u kojem se svojstvu na stanici našao muškarac koji je lakše ozlijeđen.

Iako policija tvrdi da je bila samo jedna detonacija, naši čitatelji i dalje se javljaju tvrdeći kako ih je bilo nekoliko.

– Siguran sam da su bile ukupno tri detonacije. Iako svoju tvrdnju ne mogu potkrijepiti dokazima, to se mora dalje istražiti. Ostale eksplozije se nisu možda nužno dogodile na mjestu prve (Gospodska ulica), a intenzitet svake od njih je bio otprilike jednak, kaže čitatelj Martin. 

>>Ozlijeđenog muškarca kojeg su pogodile krhotine čuva policija

>>FOTO Bomba na autobusnoj stanici, 'duge cijevi' tražile bijeli automobil

Ključne riječi

Komentara 72

MA
MaSpa
10:42 11.01.2013.

Od kad je Stenjevec miran kvart!? :) Ludara, Diskogeneš, ... Sve samo ne miran..

YO
yocko
13:45 11.01.2013.

To mora biti revolt građana,prema svemu što se događau društvu, njima sve a nama mrvice i to nam uzimaju,e sad mogla bi biti i opomena da se ne dira u branitelje,a oni ni sami neznaju koga traže.

DI
duncan_idaho
10:38 11.01.2013.

Zato što podržavate zdravstveni odgoj u školama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije