Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruglo

Stanovnici Botinca blokirat će cestu zbog ilegalnog smetlišta

smetlište
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/5
16.06.2010.
u 10:59

- Ima toliko štakora da ne mogu hodati oko kuće, a i smrad je nepodnošljiv, rekao je Mato Mamuzić.

Stanovnici Botinca blokirat će Brezovičku ulicu kako bi upozorili na problem ilegalnog odlagališta smeća koje im već godinama ugrožava zdravlje i umanjuje vrijednost njihove imovine.

Opasni otpad?

– Nagomilalo se smeće u posljednje četiri godine, a o tome sam osobno obavijestio i gradonačelnika – rekao je Mato Mamuzić, koji živi samo nekoliko metara od odlagališta na kojem se, pretpostavljaju uznemireni stanovnici, odlaže i otrovni otpad.

Noćima bageri zakopavaju sumnjive bačve duboko u zemlju, čiji je vlasnik Stjepan Piškor koji, kako kažu njegovi susjedi, živi na smetlištu već nekoliko godina.

– Ima toliko štakora da ne mogu hodati, a i smrad je nepodnošljiv jer živim samo nekoliko metara udaljen od smeća – kazao je Mamuzić, koji je još prije dvije godine prikupljao potpise sumještana i tražio uklanjanje otpada.

Potpredsjednik Mjesnog odbora u Botincu Mate Jelavić traži od Grada konkretne mjere.

– O ovome sam prije par dana obavijestio Borisa Šprema, Davora Jelavića i Ured gradonačelnika, kao i predsjednika Vijeća gradske četvrti Jadranka Baturića. Svi su upoznati s problemom. Mi ne možemo čekati sljedeće izbore kako bi se neki političar slikao pred odlagalištem i obećao da će se problem riješiti. Stranke su složne i političke razmirice nisu važne, ovaj problem mora dići na višu razinu – rekao je Jelavić.

Dosad su skupili oko 600 potpisa građana i sutra kreću s prosvjedom.

– Blokirat ćemo jedan trak Brezovičke ulice i vidjeti što će se dogoditi. Očito nema drugog načina – odlučan je Dražen Dvorski, jedan od članova Mjesnog odbora, i dodaje da je pitanje otpada koji im zagorčava život jednom bilo i dijelom saborske rasprave.

Odlažu privatnici

No, smeće se samo nastavilo gomilati, a po riječima stanovnika, ono ponajprije služi privatnim tvrtkama koje tamo nesmetano odlažu otpad. S vlasnikom zemljišta na kojemu je smetlište do zaključenja broja nismo uspjeli kontaktirati.

Komentara 1

Avatar KDVDR Botinec
KDVDR Botinec
11:44 16.06.2010.

Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, podržava akciju. Vidimo se u 17 sati!! Botinčani, odazovite se u što većem broju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije