Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek otvorili

Šoping-centar Cvjetni u problemima, zakupci odlaze

shopping centar Cvjetni
Marko Lukunić/PIXSELL
22.03.2012.
u 09:00

Prodana je tek trećina elitnih stanova po cijeni od 7500 eura m2, dok se cijena najma sa 40 tisuća kuna popela na 64 tisuće kuna

Pepe Jeans, caffe bar Mint, restoran Living room, Sony, knjižara... popis je to samo dijela zakupaca koji su stavili ključ u bravu u Centru Cvjetni. A kako se čini, taj broj će i rasti.

Kritična -1 etaža

Slaba posjećenost svih prodavaonica, osim H&M-a, skupi najam i nemogućnost razgovora s upravom, kako kažu zakupci, glavni su razlozi iseljavanja iz trgovačkog centra smještenog na najposjećenijem zagrebačkom trgu. A najnoviji primjer zatvaranja dućana je dm, na čijim vratima se trenutačno nalazi pečat Državnog inspektorata. Razlog zatvaranju je, objašnjava Tanja Horvat, direktorica Centra Cvjetni, nemogućnost dobivanja potvrde o zadovoljenju minimalnih tehničkih uvjeta. No, poručuju iz uprave, dm će dobiti novi prostor na -1 etaži, a doći će i novi zakupci. Ali baš je ta -1 etaža centra, čini se, i najkritičnija, i s te razine otišlo je dosad najviše zakupaca. Jedan od njih je i Alen Macinić, bivši sudionik Big Brothera i vlasnik sada zatvorenog caffe bara Mint.

– Pri potpisivanju ugovora rečeno mi je da će najam biti 40.000 kuna, no kad smo ušli u lokal i uložili novac u uređenje, najam je porastao za 24.000 kune. A objašnjenje je da moramo dati dodatnih osam tisuća kuna za skladište od 34 četvorna metra, iako nam je trebalo samo desetak kvadrata prostora i još 12.000 kuna za vanjski šank u prizemlju centra – ogorčeno priča Macinić.

Početno oduševljenje zbog otvaranja kafića, i to na fantastičnoj lokaciji, brzo su zamijenile brige. Čime platiti skupi najam, ljude?

Tužba protiv Horvatinčića

– Rečeno nam je da će se smjeti pušiti, da će se prostor ispred kafića, gdje je bila terasa, grijati... A što smo doživjeli? Tjedan dana nakon početka rada Cvjetnog zabranjeno je pušenje, grijanje mjesecima nije radilo pa nitko nije želio sjediti na terasi. Iz Hoto grupe nisu željeli spustiti najam, rekli su mi zašto sam ulazio u taj prostor ako nisam imao dodatni novac u slučaju gubitaka – priča Macinić.

Stoga je zatvorio kafić nakon nepunih šest mjeseci poslovanja.

– Ma to je ludost, ljudi se masovno bune, a upravu Hoto grupe to uopće ne zanima. Zakupci propadaju jer kupaca nema... – uzrujan je Alen Macinić koji je najavio i tužbu protiv Tome Horvatinčića za nadoknadu poslovnog gubitka.

Komentara 54

OB
-obrisani-
09:43 22.03.2012.

simpatične miševe i štakore, sad su zamijenili oni opaki - na dvije noge....

AN
AnaB1982
09:21 22.03.2012.

e Svizac Svizac...daće tata para za neki drugi kafić, ne brini

Avatar dariodario551
dariodario551
09:17 22.03.2012.

Najam prostora : 64 000 kuna mjesećno ?? Da pljačkam Banke s EUR i CHF , ne bih mogao to plaćati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije