Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cjelodnevna drama

Slučaj Varšavska: I SDP i HDZ pridružili se Bandiću kao negativci

varšavska (1)
Anto Magzan/Pixsell
16.07.2010.
u 00:38

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije tjednima su dežurali u Varšavskoj kako bi spriječili i najmanju mogućnost početka radova u Varšavskoj.

"Bandiću, ostavka", "Bandiću, lopove", "Bajiću, probudi se!", vikalo je dvije do tri tisuće prosvjednika 20. svibnja ispred zgrade Poglavarstva. Uvjereni da je pokrenuo projekt uništenja pješačke zone u Varšavskoj, prosvjednici su Bandiću donijeli kovčege da ima u što “spakirati stvari za ugodniji boravak u Remetincu”.

SDP-ova lažna nada


Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije tjednima su dežurali u Varšavskoj kako bi spriječili i najmanju mogućnost da započnu radovi u Varšavskoj. Prolazili su dani, tjedni, a od raskopavanja ništa. A onda je 18. lipnja DORH izdao priopćenje da je stručni tim Ministarstva kulture utvrdio nepravilnosti vezane za rampu u Varšavskoj. Prosvjednici su se povukli iz Varšavske dajući priliku “institucijama pravne države” - pojmu koji koristi čak i tada njihov najveći protivnik Milan Bandić - da spriječe radove u Varšavskoj. U međuvremenu su im zastupnici Gradske skupštine predvođeni SDP-ovom većinom obećali brda i doline.

Na inicijativu SDP-a zastupnici su donijeli zaključak kojim zahtijevaju da se do okončanja svih upravnih sporova koji se tiču projekta “Cvjetno” zaustave svi radovi na Horvatinčićevu gradilištu. Gotovo pa apsurdno naredili su gradonačelniku da stupi u nove pregovore s investitorom i da ga nagovori da se odrekne tri etaže podzemne garaže(!?). Jer, kako su izračunali, tada ne bi bilo potrebe za raskopavanjem Varšavske. Ljubav između prosvjednika i zagrebačkog SDP-a dosegla je skoro pa ekstatičnu razinu kada se predsjednik Skupštine Boris Šprem upustio u političku avanturu nametnuvši se u posrednika između prosvjednika i investitora. Nakon što je u svom uredu u Gradskoj skupštini primio Tomislava Horvatinčića, svojim izjavama dao je naslutiti da je Horvatinčić spreman na kompromis. Da će Varšavska biti “obranjena”. Šipak!

“Dali smo sve od sebe”

Jučer ujutro mašine su srezale i drveće u Varšavskoj i povjerenje prosvjednika u zagrebački SDP. Odjednom Milan Bandić više nije glavni negativac! Prosvjednici su u isti koš u samo nekoliko sati strpali i Šprema i zagrebački SDP i Ministarstvo graditeljstva i HDZ i Bandića. Uzalud su jučer Šprem i šef gradskog SDP-a Davor Bernardić sjeli na raskrižje Varšavske i Gundulićeve želeći se solidarizirati s ljutitim građanima. Dok su nemušto objašnjavali da su “dali sve od sebe”, građani su im poručili da odu s vlasti!

Komentara 23

UN
unbekant
04:51 16.07.2010.

Banditic se sveti SDP-HDZ-u,a on je sve potpiso i prodao Varsavsku tajkunima,jer je trebalo namknuti novac izgubljen na predizbornoj presjednickoj kampanji,ko ju je on izgubijo.

OB
-obrisani-
02:36 16.07.2010.

bravo vilime ! ti si jedini pozitivac u cijeloj situaciji ! direkt u amorfno-priglupu bulju a onaj bajić, tom se prvom treba suditi za veleizdaju ! takva odgovornost,a takav izdajnik Hrvatske ! o ostalima? niti imena poganska se spomenuti ne ne bi smjela.... ELEKTRONSKI PARLAMENT ! kakvi budale? lijeve ili desne, samo su budale

SR
sta_reci
04:29 16.07.2010.

Dobra vilo tvoj ce Tomo zbog mita i korupcije zavrsit u przunu pa ce mo mu kao i Banditosu pakirat kofere za Remetinac, a ti ces mu moc ic popusit od dobrote, da mu jadnom bude lakse. Evo i Hypoo banka mu ceslja kredite koje je dobio kao i dozvole ilegalno, bit ce tu jos smjeha za sve nas. E.bo vas on u glavu suplju, jel vas i on na buniki drzi kad podrzavate korupciju, lopovluk i kriminal, takvi glupani kao sto ste vi bez kicme i pameti su i doprinijeli da se svaki lopov citaj tajkun osilio i ponasa se ko gazda na tudi racun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije