Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žica neisplativa

Sljeme - Skijališta godišnje stoje 7 milijuna kuna

noćno skijanje (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
31.01.2013.
u 16:53

Noćno skijanje - Podaci pokazuju da je premalo skijaša noću na stazama pa “žica” nije isplativa

Iako su skijaši rekreativci prije dva tjedna pokrenuli akciju noćnog skijanja na Cmroku, nezadovoljni jer na Sljemenu nema više noćnih termina pa su osim utorka i četvrtka tražili da se staze otvore i vikendom, statistike Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima pokazuju da je u lanjskoj sezoni posjećenost subotama bila mala.

Skijaši upozoravaju

– Žičara je isplativa samo ako radi punim kapacitetom, a u sat vremena može prevesti najviše 1700 skijaša. U sezoni 2010./11. subotama smo u prosjeku bilježili 15 skijaša u noćnom terminu – kazala je Andrea Šimag, glasnogovornica Holdingove podružnice. Podaci pokazuju da od 28 tisuća skijaša koliko su ih imali u toj sezoni, samo njih 5000 skijalo je u noću. Za održavanje skijališta na Sljemenu godišnje se izdvaja od šest do sedam milijuna kuna, a iznos uključuje i plaće djelatnika. Skijaši rekreativci upozoravaju i na dotrajalost trosedežnice, koja se u posljednji put pokvarila u ožujku 2011. godine. Dogodi li se to usred utrke Snježne kraljice, upozoravaju skijaši, a zbog starosti je sve moguće, utrka se neće moći nastaviti.

Žičaru održavaju redovito

– Žičaru održavamo prema propisima proizvođača opreme. Djelatnici manje kvarove mogu popraviti, a veće ne možemo predvidjeti – kaže Šimag.

>>Ipak nema besplatnog noćnog skijanja u subotu na Sljemenu

>>FOTO Na Cmroku će se graditi dječji skijaški centar

Komentara 4

DU
Deleted user
16:57 31.01.2013.

Caritas ima bolju ponudu toplih juha.

VE
Vexans
18:39 31.01.2013.

Žičara za Sljeme NE radi deset godina.Tip govori o skijaškim vlečnicama. Navedena cijena je cijena održavanja staza Snježne kraljice a NE staza za zagrepčane amatere! Ako skijanje traje 90 dana (vrlo rijetko) onda održavane staza košta dnevno 77.777 kuna (1010 tis.eura!!???). Totalni nonsens.Zagepčanima ostavite samo breg.Oni vas ne trebaju! Bog će dati snijeg.

JO
josmalopanestalo
12:41 03.02.2013.

pa poskupite skijanje i danju i noću pa bu još više ljudi nahrlilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije