Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Slavenu je jedan skok u more promijenio život

slaven
Martin Pulić/VLM
18.06.2010.
u 22:36

Mladoga Slavena Škrobota, odbojkaša OK Gorice, skok na glavu prikovao je uz kolica. Za liječenje ima silnu volju i vjeru, no nedostaje novca..

Trenutak prije nego što je Slaven trebao uskočiti u more na glavu, sa svog omiljenog mola na Krku, iz vode je izronio njegov prijatelj. U strahu da ga ne ozlijedi Slaven je maknuo ruke i punom težinom udario vratom u bedro prijatelja. Puknuo mu je peti vratni kralježak i nagnječena mu je leđna moždina.

Na mjestu je ostao oduzet od vrata naniže i u trenutku kada je već mislio da će udahnuti more, njegov ga je drugi prijatelj okrenuo prema površini i oprezno izvukao na obalu. Tako mu je spasio život.

Troškovi oporavka

Bio je 17. srpnja 2009.

Trebao je to biti savršen ljetni dan za uživanje i igru Slavena Škrobota, simpatičnog 24-godišnjeg odbojkaša OK Gorice i studenta menadžmenta, a postao je početak njegova križnog puta. Slavenovi prijatelji iz OK Gorice organizirali su turnir odbojke na pijesku koji će se održati u Velikoj Gorici, na terenu iza OŠ “Eugen Kumičić”, od 25. do 27. lipnja. Sva sredstva koja budu prikupljena namijenit će se za Slavenov oporavak koji je iznimno skup.

– Slavenu treba stalno i dugotrajno vježbanje otprilike 2 sata na dan, što, ako se provodi u Zagrebu u “Reaktivi”, iznosi dnevno 740 kn, mjesečno 14.800 kn, a u Selcu bi mjesečna terapija iznosila otprilike 45.000 kn bez smještaja. U Švicarskoj mjesec dana iznosi 32.000 eura. Slavenu je preporučena i rehabilitacija u centru Talamus u Zagrebu gdje jedan tretman stoji 960 kuna po satu.

Da bi postigao neke rezultate i donekle postao samostalan, potrebne su mu i kod kuće sprave za vježbanje – sobni bicikl za invalide-viva, stol i strunjače za vježbanje, sprava za vertikalizaciju i ostalo što bi u konačnici iznosilo do 100.000 kn – objasnila je Slavenova sestra Martina.

Zgodna terapeutkinja

Slavenova majka Slavica ističe da se divi sinovoj psihičkoj snazi.

– Odlično je sve ovo podnio! Doista nisam znala da imam takvog sina – s ponosom kaže majka. Zaista, razgovor sa Slavenom je užitak. Raspoložen je, duhovit i komunikativan.

– Uf, kako je bila zgodna fizioterapeutkinja u Rijeci. Rekao sam joj: “Pa ja ću uz tebe prohodati” – šali se taj iznimni mladić kojemu možete pomoći uplatom na broj računa Zagrebačke banke 2360000-3112926843.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije