Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studentski život

Skuplja hrana u menzama. 'Možda će prehrana biti kvalitetnija'

menza
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
01.10.2013.
u 21:44

Veće svote za doručak, ručak i večeru platili su studenti jer je, kako je i najavljeno, od 1. listopada studentska prehrana poskupjela.

Integralni kruh za doručak i voda u boci prve su novosti koje su danas primijetili studenti smješteni u Studentskom domu “Stjepan Radić”. Nakon toga pogled su bacili i na račune, koji su, kažu, dosta veći nego dosad. Veće svote za doručak, ručak i večeru platili su i studenti u ostalim menzama u gradu, jer, kako je i najavljeno, od 1. listopada studentska prehrana je poskupjela.

Zdravija hrana

– Veća je cijena menija, a posebno su skuplji slatkiši. Nitko se ne veseli većem izdatku iz novčanika, ali možda će prehrana biti kvalitetnija – kaže studentica Marijana koja će za meni od sada morati izdvojiti 6,5 umjesto 4,4 kune, odnosno Ministarstvo će joj umjesto s dosadašnjih 73,65 posto, ručak sufinancirati sa 71,24 posto. Obroci koji ne pripadaju u menije, poput pudinga, jogurta i čokoladica, sufinancirat će se sada s 50 posto. To se, objašnjava sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović, i željelo postići pri sastavljanju novog pravilnika o studentskoj prehrani.

– Željeli smo osigurati što zdraviju prehranu. Osnovana su i povjerenstva za kvalitetu, koja će nadzirati što se u menzama nudi – objasnio je Pavlović te dodao kako je već prvi dan novih cijena povjerenstvo sastavljeno od studenata izvršilo kontrolu. Otvorena je i internetska adresa prehrana@sczg.hr na koju svaki student može napisati svoju primjedbu na hranu. Na svaki mail bit će odgovoreno.

Obnova SC-a

Kako kaže upravitelj, cijene smještaja neće rasti. Ono što će se, pak, svakako mijenjati jest način poslovanja SC-a.

– Osim sanacijskog programa, radimo i na restrukturiranju – rekao je upravitelj SC-a u Savskoj gdje je uz glavnu zgradu obnovljeno parkiralište, a postavit će se i nova rasvjeta i hortikultura. Za tjedan dana SC bi trebao dobiti i novu, sivobijelu boju pročelja koja će se slagati s Francuskim paviljonom u pozadini. Pokreće se i catering, pojačat će se marketing hostela na Savi, a sljedeće ljeto trebala bi početi obnova tamošnjeg doma.

– Veliki dio onih koji će doći na Univerzijadu 2016. smjestit će se na Savi pa će se početi s obnovom tri po tri paviljona u kojima će svaka soba imati klimu, a po četiri osobe dijelit će kupaonicu – najavio je Pejo Pavlović.

>> Studenti o promjeni jelovnika: Dajte više povrća, a manje ulja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije