Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ I. GRANĐE

Školarcima poklon za Dan škole - 20 računala od Večernjeg lista

računala
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
13.05.2014.
u 15:00

Donacija kompjutera u sklopu je akcije Za bolji Zagreb, a škola u Soblincu podijelit će ih ravnopravno između glavnog i područnih objekata

Bit će to idealan poklon za Dan škole, uzbuđeno je komentirala ravnateljica Osnovne škole Ivana Granđe u Soblincu donaciju Večernjeg lista u obliku dvadeset računala za potrebe tamošnjih školaraca. U 32 razreda u jednoj glavnoj i tri područne škole u Sesvetama trenutačno je smješteno 651 dijete te, iako računala i sada ima, ona kronično nedostaju.

– Raspoređena su uglavnom u našim informatičkim učionicama. Također, postoje u nekim učiteljskim kabinetima, ali gotovo da ih nema na nastavi, gdje su i najpotrebnija – objasnila je ravnateljica Leonida Udovičić te dodala kako su prezentacije učenika, pa i one učiteljske preko računala, vrlo rijetke.
– U područnoj školi u Glavnici Donjoj trenutačno imamo 28 učenika, dok ih je u Moravču 15. Naša škola je i u Adamovcu, gdje je 157 učenika, a objekt imamo i u Belovaru, u kojem trenutačno nema nijednog đaka – objasnila je Udovičić dodajući kako će se računala ravnomjerno rasporediti po svim objektima Osnovne škole Ivana Granđe.
Kako ističe ravnateljica, nije važno koliko škola ima učenika, važno je da se i tamo gdje ih je najmanje radi što bolje. A da škola u Sesvetama, odnosno Soblincu, nimalo ne zaostaje za ostalim zagrebačkim školama, dokazuje i činjenica da su tamošnji đaci svake godine sudionici barem dvaju državnih natjecanja, aktivni u sportu, a i već pune 53 godine izdaju svoj školski list “Kresnice”. 

- Poznata je i naša prometna grupa koja je ove godine ponovno pobijedila na natjecanju Sigurno u prometu – pohvalila je ravnateljica đake te sa smiješkom dodala kako će o prometnim znakovima i pravilima zasigurno lakše učiti uz pomoć računala. A na njima moći će napraviti i školski list koji pripremaju, kao i zanimljivu izložbu o nepoznatim dijelovima Zagreba, koju će premijerno izložiti na 56. Dan škole, 30. svibnja.

>>Učenicima OŠ Trnsko učenje zabavnije uz pomoć Večernjeg lista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije