Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dijelova

Skidaju dijelove s novih tramvaja i njima "krpaju" ostale

'03.05.2011.Ozaljska,Zagreb- U spremistu tramvaja u Ozaljskoj ulici radnici ZET-a skidaju dijelove s novih tramvaja i stavljaju ih na druge jer im Koncar ne isporucuje dijelove zbog duga. Photo: Boris
Foto: 'Boris Scitar'
1/5
04.05.2011.
u 17:04

Uoči izbora sa starih su skidani kotači da bi se u promet pustili novi tramvaji

Zbog manjka dijelova za popravak novih niskopodnih tramvaja, "komada" se dio voznog parka te se uzimaju dijelovi s tridesetak tramvaja i njima se "krpaju" kvarovi na ostalima! Otprilike polovica "tramvaja za dijelove" je na Trešnjevci, a ostali su u garaži u Dubravi.

Raspisan natječaj

Zbog toga nedostaje petina novog voznog parka, na čije su linije uvedeni stari tramvaji. ZET je u ovoj situaciji, navodno jer je Končar, koji je dužan servisirati tramvaje i za to mjesečno dobiva 4,5 milijuna kuna, dužan Siemensu koji mu neće isporučiti dijelove. Darinko Bago, šef uprave Končara, kaže da mu je prvi glas komadanje tramvaja, a posebno ga je uzrujalo spominjanje Siemensa.

– Oni su nam konkurenti, što bismo mi od njih uzimali dijelove. Sami ih proizvodimo – rekao je Bago. Iz više izvora u ZET-u doznajemo da je Siemens radio motore i elektroniku. Također, za četiri niskopodna tramvaja nema postolja i kotača jer je gradonačelnik Milan Bandić uoči izbora forsirao puštanje tramvaja u promet te su skidana postolja s postojećih i stavljana na najnovije da mogu voziti. Krajem prošlog mjeseca Zagrebački je holding raspisao natječaj za postolja i kotače za tramvaje i niz drugih dijelova.

– Stalno kruži priča da nema dijelova. Ne bih to kritizirao jer je više dobavljača, od Siemensa do japanskih tvrtki, te ih je teško nabaviti. Sada se pokazuju nedostaci dok se sistem ne uhoda, što je normalno u svakom sustavu. To se ne odražava na vozni red – rekao je Ante Harni, šef Sindikata vozača tramvaja.

Baričević ignorira

Voditelj ZET-a Dubravko Baričević nije odgovorio na pitanja koja smo mu poslali još prošlog tjedna, a u više navrata se nije javljao ni na mobitel. Tako nismo doznali ni je li se povećao trošak obnove tračnica jer su novi tramvaji teški oko 46 tona, što je dva do tri puta više od starih, te zbog toga brže uništavaju tračnice koje im nisu prilagođene.

Komentara 16

SW
swimm
14:49 08.05.2011.

ajme koliko budala na jednom kupu krade od naroda koji je očito gluplji ,a toliko pati od etiketiranja.

FE
Felicijen
17:33 04.05.2011.

A još ih nisu (nismo!?) ni trećinu otplatili! Na kraju ćemo zadnje rate kredita za te tramvaje platiti kad oni više neće biti ni u muzeju....

Avatar Lajka
Lajka
07:34 07.05.2011.

Sramota je to što radite. Tko to dopušta nesposobnima i neškolovanim ljudima bez moralnih vrijednosti da uništavaju sve čega se dotaknu? Dajte im i Europu da je \"smažu\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije