Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozoravaju

AK Siget: Neki voze s podignutim ralicama da uštede na gorivu!

ralica
Goran Jakuš/PIXSELL
14.01.2013.
u 16:23

Građani su se požalili da vozila nekih privatnih koncesionara voze s podignutim ralicama

Skandalozno je da vozila nekih privatnih zimskih službi voze podignutih ralica radi uštede goriva, poručuju danas iz Autokluba Siget ponukani pritužbama brojnih članova iz više dijelova Zagreba i prigradskih naselja. Privatnici koji su dobili koncesiju za čišćenje snijega obvezni su, naime, proći definirane rute i za to podnijeti izvješće, a vožnjom s podignutom ralicom mogu uštedjeti više od polovice goriva.

>> FOTO Vjerovali ili ne, u Zagrebu je kolaps – čitateljica: Mrzim ZET!

"Prema trenutnim dojavama radi se o praksi koju provodi nekoliko privatnih poduzetnika koji su za čišćenje snijega dobili koncesije. Skandalozno je i nedopustivo da malverzacije na uštedi goriva ugrožavaju prohodnost prometnica i sigurnost građana pa je Autoklub Siget o tome danas obavijestio nadležne gradske institucije i zatražio ih hitnu provjeru i očitovanje", izvijestili su iz Autokluba Siget, pozivajući građane da prijave privatnike koji provode takvu praksu.

"Svaka čast onima koji svoj posao obavljaju savjesno, no pozivamo građane da se i dalje javljaju s informacijama kako bismo prepoznali one vozače i kooperante koji zaobilaze pravila" izjavio je dr. sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget, pohvalivši pritom napore većine vozača zimske službe koji svoj posao unatoč vremenskim neprilikama obavljaju savjesno.

Iz Autokluba mole sve građane da svako vozilo zimske službe koje uoče s podignutom ralicom fotografiraju mobitelom te fotografiju s točnim mjestom i vremenom fotografiranja pošalju na e-adresu ralica@aksiget.hr ili postave na Facebook-stranicu Autokluba Siget.

Komentara 25

Avatar El Indio
El Indio
17:42 14.01.2013.

Stedu gorivo, tako posli istoce pedesetak litara nafte u svoj auto

PE
pep
18:41 14.01.2013.

ako bandi nedas posla ,cvili na sve strane , das bandi posla , odmah te varaju. bolje bi to i postenije obavili obrtnici iz Ugande koji nikad snijeg vidjeli nisu !

MA
maivla
18:10 14.01.2013.

Dugave, 2 traktora su imala podignute ralice. Vrijeme 15,30 h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije