Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dogovora

Sindikati traže manja prava i upravi, a ne samo sebi

'09.09.2011,  Zagreb - Zgrada Zagrebackog holdinga u Vukovarskoj ulici.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
28.12.2012.
u 12:00

Iz uprave Holdinga kazali su da su optužbe sindikalista neodgovorne, a priče o većim plaćama neutemeljene.Također, kazali su da se štedi na svim razinama, a novac troši za operativni rad tvrtke.

Unatoč najavi direktora Holdinga Ive Čovića da će raskinuti kolektivni ugovor ako sindikati ne pristanu na smanjenje prava, oni i dalje ne odustaju. Kažu da prije potpisa žele jasnu računicu na što je uprava potrošila dvogodišnje smanjenje božićnice sa 2887 na 1000 kuna te regresa sa 2887 na 1500 kuna.

– Traže od radnika da se odreknu svega, pa i jubilarnih nagrada, a sebi su povisili plaće stavivši se u posebnu kategoriju za obračun. Uz deset kategorija s koeficijentom od 1 do 4, sebe su smjestili u posebnu 11, za koju nisu naveli koeficijent, a on je od 5,5 i više – kazao je Darko Kleinberger, koordinator koalicije sindikata.

Objasnio je kako se tako nekima želi povećati materijalna prava, dok su drugima ona oduzeta, pa od uprave traže da svi zaposlenici jednako podnesu teret krize. Od 11.621 radnika Holdinga, njih 233 nalazi se u toj skupini.

Među njima su voditelji podružnica, njihovi zamjenici, pomoćnici, direktori sektora, zamjenici, savjetnici... čija plaća, prema sindikalistima, nije manja od 12 tisuća kuna neto. Tek nakon toga, kazao je, spremni su za dogovor, a ovih dana očekuju i isplatu 55 milijuna kuna za jubilarne nagrade.

>>Direktor Holdinga nezadovoljan zbog nepokrića minusa

Komentara 1

LI
liliZG
12:44 28.12.2012.

Pogotovo upravi, ili bolje rečeno...upravama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije