Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spikaonica u x. gimnaziji

Shvatili smo da piće u parkiću nije šala

spikaonica
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
18.03.2016.
u 13:00

Učenici većinom smatraju da je alkohol bezopasan, što stručnjaci demantiraju. Dok dio njih tvrdi da je opravdano piti na zabavama, ostali su argumentirali da maloljetničko opijanje često prate teške posljedice

Na temu “Ima li zabave bez alkohola” u srijedu su debatirali učenici X. gimnazije iz Klaićeve ulice, a iz rasprave se pokazalo da velik broj njih alkohol uopće ne doživljava kao opasnost koja ih može odvući krivim smjerom.

– Mi smo za konzumacije alkohola u nekim slučajevima, no ne za opijanje. Alkohol nas opušta i smiruje pa piće u parkiću neće dovesti do opasnih posljedica – kazala je Nina iz debatne grupe koja smatra da je opravdano piti na zabavama. Suprotan stav, među ostalima, iznijela je Marija.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

– Smatramo da se možemo zabaviti i bez alkohola. To vidimo kad odemo na kavu poslije škole, a sama ideja da je alkohol bezopasan je laž jer svaki vikend niz mladih završi na hitnoj.

To su potvrdile i Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo i Mirjana Orban sa Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar kazavši da je 2015. zbog opijanja u Klaićevoj završilo 180 maloljetnika. Gost na debati bio je radijski voditelj Ivan Vukušić.

– Nekoliko mojih prijatelja poginulo je u prometu nakon čaše više, ne želite to proći u životu – kazao je Vukušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije