Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarska

Šest tisuća lampaša u znak sjećanja na Grad heroj

vukovar (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/7
17.11.2010.
u 22:35

“I reći ću vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar”, natpis je kojim su branitelji podsjetili na vukovarske žrtve

Padamo u zaborav - kroz buku motora kratko je komentirao Davor Fintić Švaba, predsjednik udruge motorista branitelja Zagreb na paljenju svijeća u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Baš zato su motoristi branitelji na livadi kod dvorane Vatroslav Lisinski, gdje je bilo organizirano središnje događanje, držali veliki natpis “I reći ću vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar”. A unatoč kiši okupilo se dvjestotinjak Zagrepčana, dok je veliki broj njih upalio oko šest tisuća lampaša duž cijele Vukovarske ulice.

- Vukovar je postao simbol za sva herojstva i žrtve Domovinskog rata, ali ne zbog imena grada, već zbog hrvatskih branitelja - poručio je okupljenima Tihomir Kordić, predsjednik Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb - Trnje, koji je organizirao prisjećanje na žrtve Vukovara.

Nakon prigodnih govora Zoran Brekalo, vukovarski branitelj s Trpinjske ceste zapalio je najveću svijeću na križu oblikovanom od lampaša, dok su učenici Osnovne škole Rapska palili lampaše kojima se oblikovalo ime Vukovar.

– Zbog svega što su branitelji učinili za nas, paljenje lampaša je najmanje što mi možemo učiniti za njih – tiho je rekao Ivan Stefanović, učenik osmog razreda OŠ Rapska.

Sveta misa za sve žrtve Vukovara služit će se sutra u 19 sati u Župnoj crkvi Svete Mati Slobode, Jarun 1.

Ključne riječi

Komentara 36

MA
Majur
08:24 18.11.2010.

Boli me ona stvar za hdz,sdp,hns,hss,hsu,crvene,crne,desne,lijeve.....Tema je VUKOVAR.....Danas se sa boli i ponosom prisjecamo na taj dan,na grad koji je pokazao kako se za svoju zemlju bori(to ide nase prodane duse politicare),VUKOVAR Grad heroj,VUKOVAR simbol patnje i junastva,VUKOVAR.....slava gradu i ljudima!!!!!!!!!!Da se ne zaboravi VUKOVAR.

MI
mirluk
09:04 18.11.2010.

NE PADA U ZABORAV, nije tocno . Djeca tad jos ne rodjena svaku pjesmu o tom gradu heroju znaju. Politicari su ti koji zaboravljaju i po naredbama iz svijeta sve izjednacavaju, zvog toga ce biti kaznjeni.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:02 17.11.2010.

Lijepo i skromno i dostojanstveno...i da...pamtimo Vukovar !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije