Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Šefovi Zrinjevca i Zagrebačkih cesta ne trebaju se brinuti

Zagrebački holding
Patrik Macek/PIXSELL
22.06.2013.
u 08:52

Trenutačno vodstvo Zagrebačkog holdinga već je spremno za smjene i pripremilo je izvješće o stanju

Slobodan Ljubičić novi je stari šef Zagrebačkog holdinga, najveće gradske tvrtke koja broji više od 11 tisuća zaposlenih. Iako još nije službeno imenovan, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će gradskom megatvrtkom upravljati tim od sedam ljudi na čelu kojega je Ljubičić.

Povratnici

Uz njega, u Holding se vraća i sadašnji Bandićev savjetnik Ivan Tolić, a u igri su još i bivši šef Hanfe Ante Samodol te njegov zamjenik Željko Kopčić. Među sedam članova uprave mogao bi biti i nekadašnji doministar prometa i član uprave Janafa Ante Dodig kao i bivši čelnik Dalekovod proizvodnje Zdenko Milas. Od stare postave fotelju bi mogao zadržati sadašnji član uprave Tomislav Čulo koji nije stranački obojen. Između pet imena Bandić će odabrati tri, kažu njegovi suradnici, jer će u upravi sjediti i dvije žene. Budući da je dobio veliku podršku na izborima za Gradsku skupštinu, uključivši brojne žene, Bandić će i u Holdingu voditi računa o ravnopravnosti spolova. Ivan Tolić sigurno se vraća u Holding, iako to sam nije želio potvrditi.

Kazao je da kao Bandićev savjetnik ima pune ruke posla na mnogim važnim projektima. Tolića je u listopadu 2006. Bandić doveo u ZET s mjesta predsjednika uprave Gredelja. U Gredelj se ponovno vratio 2010. godine za vrijeme SDP-ova preuzimanja Holdinga iz ruku Milana Bandića. Nakon što je prošle godine Gredelj otišao u stečaj, Tolić je opet došao pod okrilje gradonačelnika, koji mu je ponovno povjerio važnu funkciju.

Kompletan saziv nove uprave saznat će se sljedeći tjedan kada će se obaviti i primopredaja između sadašnje i buduće uprave. Sadašnji predsjednik uprave Ivo Čović na takvo što već je spreman.

Nakon smjene tri plaće

– Sve što gradonačelnik i buduća uprava od nas budu tražili, mi ćemo im pripremiti, a pripremaju se i izvješća o stanju tvrtke – kazao je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro. Sadašnju upravu uz Čovića čine i bivša gradonačelnica Vlasta Pavić (SDP), Alenka Kočiša Čičin Šain (HNS) te Tomislav Čulo kojega je ondje postavio Davor Bernardić. Premda se nagađa da bi Čulo mogao ostati u Holdingu jer je vrlo iskusan u radu s međunarodnim tvrtkama, ni on sam još ne zna kakva ga sudbina čeka.

– Nisam još ni sa kim razgovarao i ništa ne znam – kazao je Čulo.

Dobije li otkaz kao i ostali članovi uprave, novi posao morat će potražiti na tržištu, i to u iduća tri mjeseca koliko im tvrtka ima obvezu isplaćivati plaće nakon otkaza.

Nakon imenovanja novog vodstva, sljedeći Bandićev potez bit će, kako sam kaže, zahvala pojedinim direktorima podružnica. Među direktorima podružnica kruže glasine da bi na funkcijama mogla ostati samo trojica – direktor Zrinjevca Igor Toljan, direktor GSKG-a Joško Jakelić te Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

>>Nema slobodnih ruku. U piramidi moći Bandić će biti iznad svih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije