Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka za zagreb

Sedam veličanstvenih u borbi za Zagreb, tko je vaš izbor?

zelena akcija (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/7
25.02.2013.
u 12:30

Čak četiri izbora očekuju Zagrepčane u svibnju ove godine. Birat će sastav Gradske skupštine, ali i predstavnike u vijećima četvrti i mjesnim odborima

U svibnju će Zagrepčani izaći na izbore i odlučivati kojoj će stranci i kandidatima dati svoj glas. Osim gradonačelnika, Zagrepčani će birati i sastav Gradske skupštine, ali i predstavnike u vijećima četvrti i mjesnim odborima. Kandidati za gradonačelničku fotelju manje-više su poznati i pred njima je razdoblje u kojem se trebaju što bolje predstaviti građanima i zaslužiti njihovo povjerenje. Tako aktualni gradonačelnik Milan Bandić ide po treći mandat, trenutačni ministar zdravlja Rajko Ostojić SDP-ov je kandidat, dok se HDZ odlučio za 36-godišnju Margaretu Mađerić. Svoju kandidaturu istaknuo je i Laburist Branko Vukšić, a koaliciju HSLS-HSS-Zelena lista predstavljat će novo lice na političkoj sceni Vladimir Ferdelji. Za gradonačelnicu se kandidirala i potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac, a blok HSP-HČSP predvoditi će Siniša Šukunda.

Na posljednjim izborima u Zagrebu, prema rezultatima gradskog izbornog povjerenstva, na birališta je izašlo oko 250 tisuća birača od njih ukupno 720 tisuća.

>>Otpadom po glasove: Svi kandidati složni – odvajat će se biootpad

>>Ekskluzivno: Pročitajte koji su planovi M. Mađerić (HDZ) za Zagreb

>>Dječak (8) Bandiću: Kad odrastem želim biti gradonačelnik

Komentara 62

PO
porta
19:01 25.02.2013.

@ lokun," ne nasjedajte zagrepčani" !! Dobro kažeš ! Ne trebaju nasjedati na "provalu" da su Gračani ruralni (seljački) dio Zagreba i da,eto,trebaju glasati za "domaću seljačku pucu Margaretu??? Moj lokune..Gračani su najskuplji kvart s najbogatijim stanovnicima..selo s tramvajem ?? ?? O čemu ti trabunjaš !

LO
lokun
19:02 25.02.2013.

Oni misle kao o građanima, oni kao nešto pomažu građanima, ma dajte oni samo MUST, MUST kako kaže Ingrid naša legendarna Ingrid, ali MUŽNJA je gotova, nema više mlijeka, nema zatrovano...

LO
lokun
19:00 25.02.2013.

Milane i RAjko nema više MUST nema gotovo je Zagrepčani su tako rekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije