Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP o Varšavskoj

SDP: Tražimo prekid blokade centra grada i puštanje uhićenih

varšavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/7
15.07.2010.
u 21:09

Najoštrije se osuđuje postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje koji je, usprkos moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka, odlučio rano jutros započeti radove u Varšavskoj.

U povodu današnjih događaja u Varšavskoj ulici, Gradski odbor SDP-a Zagreb održao je poslijepodne izvanrednu sjednicu Predsjedništva i donio tri zaključka.

Traži se hitan prekid policijske blokade središta Zagreba i puštanje preostalih uhićenih te se najoštrije osuđuje bezrazložna i prekomjerna uporaba policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo nepotrebno gotovo cjelodnevno zadržavanje u više zagrebačkih policijskih postaja.

Najoštrije se osuđuje postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je usprkos zaključku Gradske skupštine o moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka koji se vode oko gradnje u Varšavskoj ulici odlučio rano jutros započeti radove i pritom tražiti asistenciju policije znajući da će to sigurno izazvati nepotreban novi val nasilja u središtu Zagreba.

Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Grada Zagreba zatražit će izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će raspraviti novonastalu situaciju.

Komentara 44

SA
sargu123
22:04 15.07.2010.

Hadezeovci , samo da vas podsjetim : 12% .......... hi hi hi ..... :-)

PG
praseca gripa
22:16 15.07.2010.

Jesu samouvjereni ovi esdepeovci! U kojoj oni to drzavi zive? Pa valjda i Hrvati imaju sto za rec u svojoj zemlji i u svom glavnom gradu.

NE
neovisni
21:30 15.07.2010.

Kasno Marko na Kosovo stiže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije