Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka iz SC-a

SC: Ravnatelj je doveo do 100 milijuna kuna duga

STUDENTSKI CENTAR
Tomislav Miletić/PIXSELL
03.02.2012.
u 11:00

Navodno su fingirani poslovni izvještaji i bilježeni prihodi koji se neće ostvariti, sve su glasnije prozivke

Prema saznanjima Radničkog vijeća, dug Studentskog centra približio se svoti od sto milijuna kuna. Radničko vijeće SC-a u Zagrebu uvjereno je da gospodin Niko Vidović, ravnatelj SC-a, snosi punu odgovornost za stanje u kojem se SC danas nalazi, stoji u dopisu spomenutog vijeća koji su proslijedili Upravnom vijeću te postavili na oglasne ploče Studentskog centra u Savskoj.

Više upozorenja

Time su i objelodanjena nagađanja o raspadu Studentskog centra kojem je Niko Vidović ravnatelj posljednjih osam godina. Upravo njega okupljeni radnici direktno optužuju za katastrofalan saldo i loše stanje u toj ustanovi.

Dodaju i da su u više navrata upozoravali na rizičan, avanturistički i ekonomski nelogičan način poslovanja.

– Odavno smo govorili da Radničko vijeće, unatoč obvezama iz Zakona o radu, ne dobiva izvješća o poslovanju, a ona koja smo, pak, i dobili bila su površna – kažu članovi Radničkog vijeća.

Otvoreno zamjeraju i što nikad unatoč, kako tvrde, jasnim zahtjevima, nisu na uvid dobili rezultate provedene revizije. Nisu dobili, unatoč zakonskoj obvezi, ni izvješće o poslovanju za prošlu godinu jer, kako kažu, ravnatelj Vidović je izvješće o poslovanju u sklopu Sveučilišta u Zagrebu proglasio “poslovnom tajnom”.

Prijava USKOK-u

– Ravnatelj je mogao izbjeći kaos da je priznao da SC ima problema s održavanjem sustava i financiranjem tekuće likvidnosti. On je napuhivao izvješća o poslovanju stavljajući na prihodovnu stranu i ono što se neće prihodovati u stvarnosti – kažu iz Radničkog vijeća. Očekuju da ravnatelj podnese ostavku, a sugeriraju i umirovljenje po sili zakona. Optužbe na svoj račun ravnatelj Vidović danas nije komentirao. Iz njegova ureda poručili su da je na sastanku i nije u mogućnosti odgovoriti na upit. Inače, protiv ravnatelja Vidovića, kako neslužbeno doznajemo, podnesena je i anonimna prijava USKOK-u zbog niza malverzacija poput gradnje paviljona Studentskog doma Stjepana Radića te nezakonitosti u vezi s gradnjom restorana u Kampusu Borongaj.

Komentara 2

KR
kreont
07:58 05.02.2012.

Ovo je bila samo matrica kako se kralo i u drugim "poduzećima". Nažalost gotovo nitko nije kažnjen a novac je ispario.

CH
chemica
13:15 03.02.2012.

Prvi "val" pljačke SC-a se desio u devedesetima. Da li je ikada i prestao, postavlja se pitanje ili se u zadnjih dvadesetak godina jednostavno krade bez prestanka, bez obzira tko mu bio na čelu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije