Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
advent u zagrebu

Šator na Jelačić placu: Evo što će se u njemu događati

advent u zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.11.2013.
u 12:00

Napravili smo koncept događanja s naglaskom na zagrebačkoj priči, kažu iz Tvornice događaja

Od 1. prosinca blagdanski će program u velikom bijelom šatoru na Trgu bana Jelačića organizirati agencija Tvornica događaja, inače najpoznatija po festivalima Chocofest i Coffee Art. Najveća je novost ove godine ta da će svih 30 dana biti organiziran program od jutra do mraka.

– Napravili smo koncept događanja s naglaskom na Zagrebu i zagrebačkoj priči. Bit će doista za svakoga ponešto – najavila je organizatorica Sanja Bančević Medenica iz Tvornice događaja.

Noviji koncept

Ove je godine za raspisivanje natječaja bila zadužena gradska ustanova Koncertna direkcija koja organizira program Adventa u Zagrebu.

– Izabrali smo Tvornicu događaja jer smo htjeli neki noviji koncept. Oni su ponudili tematski program za svaki dan u tjednu i za djecu i za odrasle, što nam se jako svidjelo – kazao je Josip Nalis, direktor Koncertne direkcije.

U posebno će se uređenom prostoru svaki dan od 10 do 18 sati održavati likovne radionice za djecu. Posjetit će ih sveti Nikola i Djed Mraz. Za odrasle će tu biti radionice, primjerice, izrade nakita. Jedan će kutak biti rezerviran za zagrebačku suvenirnicu, od čokolade, pralina, razglednica, magneta do ostalih suvenira s motivima grada Zagreba.

Kuhano vino, kobasice i topla čokolada prodavat će se po uobičajenim cijenama od 10 do 15 kuna. Što se glazbenog programa tiče, ponedjeljkom će biti DJ program, utorkom starogradske pjesme, srijedom popularne arije i melodije, četvrtkom jazz-glazba, petkom chill out, subotom pop-rock, a nedjeljom blues.

Svirke će svaki dan počinjati u 21 sat, a petkom i subotom u 22 sata.

– Ovo nam je veliki izazov i nadamo se da će svaki posjetitelj biti zadovoljan. Mogu navratiti u šator svakim danom od 10 do 23 sata, a vikendom se radi do jedan sat poslije ponoći – poručila je Bančević Medenica.

Zakup prostora

Šator je, naime, postavljen početkom studenog i nije bilo mnogo događaja, osim nekoliko dana manifestacije “Domaće je domaće” i Sajma županija. Podsjetimo, nakon što je Grad godinama zakup prostora ugovarao direktno s ugostiteljem Josipom Katićem, lani je Obrtnička komora Zagreb provela javni natječaj.

Komentara 2

Avatar panceta
panceta
12:36 27.11.2013.

znamo šta će se događati. prasci i janjci na ražnju , štuke i šarani , harmonikaši i ostali kulturološki događaji....

Avatar hucika
hucika
18:15 27.11.2013.

i ove godine ovaj ružni šator, opet delaju ljubuški od zagreba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije