Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez odobrenja

Rode uzele 588 kuna iako je majka odbila dati donaciju

'otvoreno....zagreb...........29.03.2005. ilustracija za novac , hr kune foto: IGOR KRALJ'
Igor Kralj/Pixsell
29.09.2011.
u 09:05

Tek nakon novinarskog upita, iz Rode su mladoj majci obećali vratiti novac, opravdavajući se kako je sve to bila grozna pogreška te da su kod njih sve donacije dobrovoljne.

Iako je rasprodaja rabljene dječje odjeće i opreme koju organizira udruga Roda uglavnom pozitivno iskustvo za sve koji na njoj sudjeluju, ona posljednja na Zagrebačkom velesajmu bila je gorka za mladu majku, Zagrepčanku I. P. (podaci poznati redakciji).

“Grad nam ne daje ništa”
Prijavila se na njihovu rasprodaju na Velesajmu prošle nedjelje kako bi za 1960 kuna prodala rabljena dječja kolica. Ispunila je formular za prijavu putem interneta. U njemu je na pitanje želi li donirati 30 posto od prodaje kolica udruzi Roda odgovorila ne. No, neugodno se iznenadila kad je ostala bez tih 588 kuna.

– Toliko novca previše mi je donirati, a oni su ga uzeli bez mog odobrenja – objasnila je I. P. Kada je popodne došla po svojih, kako je mislila, 1960 kuna, dočekala ju je kuverta sa 1372 kune.

– Rekla sam volonterki da je to neka zabuna, da nisam pristala na donaciju ni preko interneta niti u ugovoru koji sam potpisala. Zatim sam išla od djelatnice do djelatnice kako bi mi vratile novac. Sve su me redom upućivale do jedne starije gospođe koja mi je rekla da je donacija poznata stvar jer “im Grad Zagreb ne daje ništa, a dvoranu na Velesajmu moraju plaćati po tržišnoj cijeni, pa kad ne bi bilo tih donacija, ne bi mogli funkcionirati”. Pokušala je, objašnjava nam uzrujano I. P, objasniti toj gospođi da im može dati 200 kuna, no 588 kuna velik je novac. No, kako kaže, ni nakon opetovanih molbi da joj vrate ostatak nitko više nije želio s njom razgovarati. 

Isprika zbog neugodnosti
Iz udruge Roda, nakon što smo ih upitali o čemu je riječ, obećali su I. P. vratiti novac.

– Napravili smo groznu pogrešku – poručila je Renata Jelušić, jedna od stalno zaposlenih djelatnica u udruzi Roda.

– Naravno da je donacija dobrovoljna. Kod nas radi 30, 40 volonterki i neke su malo bolje, a neke malo lošije upućene u proceduru. Ispričavamo se zbog neugodnosti – rekla je Jelušić.

Ključne riječi

Komentara 2

AU
autoritet
17:27 29.09.2011.

E svašta Sve su te udruge očito iste, ...

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:06 30.09.2011.

ove rode odnose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije