Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi ostali u čudu

Ribič u Jarunu ulovio piranju tešku kilogram

pirana (1)
Davor Javorović/PIXSELL
11.09.2011.
u 21:53

Slatkovodnu grabežljivu ribu koja obitava u Južnoj Americi, a poznata je po oštrim zubima, ponio je ribar kući.

Kilogram tešku piranju ulovio je u nedjelju ribič Miroslav Sudar na 6. kupu jadransko - podunavskih zemalja  u ribolovu na jezeru Jarun. Egzotična riba bila mu je prvi ulov na natjecanju na kojemu je sudjelovalo 40 ribiča u osam ekipa, a na ovaj specifičan  ulov svi su ostali u čudu. 

– Stavio sam crva i vidio da nešto trza. Kada sam povukao štap riba je poskočila metar u vis. Ljudi su počeli pričati da je to piranja, dok su drugi govorili da nije. Na kraju, kada smo joj otvorili usta i vidjeli zube, shvatili smo da se radi o toj vrsti - kazao je ribič iz Športskog ribolovnog društva Šaran iz Podravskih Podgajaca.

Slatkovodnu grabežljivu ribu koja obitava u Južnoj Americi, a poznata je po oštrim zubima, ponio je ribar kući.
– Inspektor za ribarstvo koji je bio s nama rekao je da ribu ne smijem vratiti u jezero jer joj to nije prirodno stanište, pa sam je ponio kući sa sobom. Preparirat ću je i staviti na zid. Prijatelji su me već počeli zvat Piranja - dodao je Miroslav.

Prema pretpostavkama njega i njegovih kolega, piranja je najvjerojatnije u jezero dospjela iz nečijeg akvarija.

– Netko ju je ubacio u Jarun. Izgleda da joj klima i voda pogoduju, a zbog toga je i narasla ovolika. No, sada će mi lijepo krasiti zid, a našem klubu će bit nagrada jer smo osvojili prvo mjesto  - zaključio je Sudar.

Ključne riječi

Komentara 25

KA
kabul
22:16 11.09.2011.

Pobjegla iz Piranha bara.

OB
-obrisani-
22:20 11.09.2011.

Sad če zima pa če sve ove tropske ribice pokrepati!

HR
hr76
11:46 12.09.2011.

I ja sam za piranu! Ovo je silovanje narodnog jezika, svi smo od malena naučili govoriti \"pirana\", a ovo \"piranja\" prvi puta čujem i nimalo mi se ne sviđa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije