Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan darivatelja krvi

Rajko Ostojić 'ostao' bez malo krvi - U humanitarne svrhe

Rajko Ostojić daje krv,portal (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
14.06.2013.
u 12:27

Tijekom ljetnih mjeseci povećana je potražnja za dozama krvi zbog, između ostalog, brojnih prometnih nesreća. Liječnicima je svakodnevno potreban određen broj doza krvi, kako za potrebe operacija, tako i za hitne slučajeve

Danas se obilježava Svjetski dan darivatelja krvi, a tom je prilikom ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu. Zajedno sa skupinom građana i on je sjeo na fotelju i dao svoju dozu krvi.

Tijekom ljetnih mjeseci uvijek je povećanja potražnja za dozama krvi zbog, između ostalog, povećanog broja prometnih nesreća koje se događaju. Liječnicima je svakodnevno potreban određen broj doza krvi, kako za potrebe operacija, tako i za hitne slučajeve. Uvijek moraju imati i osiguran određeni broj doza u pričuvi.

Ukoliko ste danas propustili priliku sudjelovati u akcijama darivanja krvi, u Zagrebu to možete učiniti svaki dan u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3, od ponedjeljka do petka od 07.30h do 19.00 te subotom od 07.30 do 15.00 sati. 

>>\'Prva vampirica Zagreba\' pozvala građane na darivanje krvi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije