Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedinstvo zaposlenih

Radnici Čistoće: Privatizirajte gubitaše, a ne zlatnu koku

'IMG322_nnn_gra_031013'
''
04.10.2013.
u 10:45

Nakon povika "Nismo mi glupi, Čistoću nećete prodati i ići ćemo u štrajk" Tolić je odustao od obrane politike svoje tvrtke

- Ovo gdje se nalazimo stekli smo svojim radom i svojim rukama, a po njima ćemo ubuduće za sve ovo morati plaćati najam. Ako dođe do pokušaja privatizacije očekujem da ste s nama i da se zajednički borimo - grmjeli su jučer prije zore predstavnici sindikata koji djeluju unutar Gradske čistoće ispred oko tisuću zaposlenika. Razlog okupljanja svih zaposlenika bilo je izdvajanje Čistoće iz sastava Holdinga u zasebno trgovačko društvo ali bez imovine pa su im sindikati željeli objasniti ostalim zaposlenicima u kakvoj su poziciji jer se šire nagađanja o skrivenom planu privatizacije.

Gdje je plan?

- Mi nemamo nigdje napisan plan Uprave holdinga i sve što imamo jest njihovo obećanje da do privatizacije neće doći - kazao je Vladimir Brezarić, predsjednik sindikata Čistoće. Okupljene zaposlenike pokušao je umiriti član uprave Holdinga Ivan Tolić. Iako su sindikati zamolili Slobodana Ljubičića da iznese strategiju Uprave pred zaposlenike Čistoće i kaže im u lice što ih čeka, on je poslao Tolića koji u najmanju ruku nije bio uvjerljiv da do privatizacije Čistoće neće doći.

- Prilično sam iznenađen svim što čujem jer je Čistoća i prije osnivanja Holdinga bila samostalna tvrtka i sada joj se samo vraća takav status. Vi ćete i dalje ostati gradska tvrtka, ali kada smo prije tri mjeseca preuzeli Holding dubioza je bila 3,3 milijardi kuna, a predviđani prihodi su samo 1,3 milijardi kuna - pokušao je dramatizirati Tolić financijsko stanje tvrtke.

Smanjite plaće

Nato su radnici počeli dobacivati ,,Smanjite sebi plaću! Nije Čistoća u minusu, privatizirajte one podružnice koje su napravile minus! Tolić je potom kazao da je izdvajanje Čistoće i drugih šest podružnica bez imovine učinjeno kako se ne bi mislilo da je plan Uprave da se netko kasnije dokopa jeftinog zemljišta, no tu je upao u zamku. - Ako nas nećete privatizirati, kako bi se netko mogao dokopati jeftino zemljišta - kazao je Amir, zaposlenik Čistoće. Tolić je odgovorio da je došao u najboljoj namjeri, ali na dobacivanja nije dugo izdržao.

- Kad bih bio zločest rekao bi da ste dijelom već privatizirani. Imate vozila na leasing, a radnike preko agencije - kazao je zaboravivši da je upravo njegov nadređeni, Ljubičić, za vrijeme prvog mandata u Holdingu blagoslovio obje stvari.

Nakon povika \"Nismo mi glupi, Čistoću nećete prodati i ići ćemo u štrajk\" Tolić je odustao od obrane politike svoje tvrtke, a skup je završen s dogovorom da će svi zaposlenici stupiti u štrajk ako se pokaže namjera da se tvrtka privatizira.

>>SDP: Odluka o prodaji Čistoće na referendum

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije