Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na prometnicama

Radio taksi od danas s novim vizualnim identitetom

radio taksi
Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.09.2012.
u 13:36

Mi smo najstariji, najveći i najbrži u gradu, a sada će nas prepoznavati i po novom vizualnom identitetu. Broj korisnika nam lagano raste, a konkurencija nam ne smeta, poručuju iz Radio taksija

U želji da se što bolje osigura prepoznatljivost najstarijeg taksi prijevoznika Zagreba – obrtnika Radio taksija, od danas će zagrebačkim prometnicama vozila ovog javnog prijevoznika prometovati s novim vizualnim identitetom. Umjesto žute krovne oznake, 970 vozila najvećeg zagrebačkog taksi-prijevoznika imat će bijelo-plavi vizualni identitet.

– Svi taksi-prijevoznici u gradu, bez obzira na to kojoj tvrtki ili udruženju pripadali, imaju žute krovne oznake, zbog čega se međusobno vizualno ne razlikujemo. Zbog toga se sve pritužbe na rad taksi-prijevoznika najčešće upućuju na našu adresu iako s većinom njih nemamo veze, nego je riječ o našoj konkurenciji. Jedan je to od razloga zbog čega smo također krenuli u projekt novog vizualnog identiteta – objasnio je novi poslovni potez Željko Petković, predsjednik udruženja Radio taksi.

Obrtnici – članovi udruženja i nadalje zauzimaju vodeću tržišnu poziciju u gradu Zagrebu za ovaj vid javnog prijevoza, a rado ističu i kako im, unatoč krizi, raste broj korisnika.

– Mi smo najstariji, najveći i najbrži u gradu, a sada će nas prepoznavati i po novom vizualnom identitetu. Broj korisnika nam lagano raste, a konkurencija nam ne smeta, osim kada je u pitanju nelegalni rad – osvrnuo se Petković upirući prst na 74 vozila Cammeo taksija koji imaju dozvole za prometovanje u Svetoj Nedjelji, a uslugu prijevoza obavljaju u Zagrebu.

Osim vizualnog identiteta, Radio taksi će sredinom studenog ove godine pustiti u rad novi dispečerski centar za kvalitetniju i bržu uslugu naručivanja prijevoza, a planiraju i svoje redove pojačati novim obrtnicima nakon što se 3. listopada zaključi natječaj Grada Zagreba za dozvole obavljanja taksi-prijevoza u gradu podno Sljemena.

Komentara 8

DP
Danijel Pilko
21:51 19.09.2012.

Svaka čast napokon ćemo znati tko je Taxist a tko nije :) Plava boja je na kraju i zagrebačka boja . Što se tiče krntija jučer me je vozil lik u novom mercedesu radio taxija zagreb za 23 kune smijali smo se i ja i on :D, auti ima svakakvih ali je 90 posto ok. Ja bi se više brinul da me ne vozi škoda njihove konkurencije neću opće spominjat koje da ne bi ispalo da ih pljujem koje imaju tolko kilometara već da se raspadaju po cesti a da i ne spominjem da su prije par dana ubile pješaka na savskoj zbog prevelike brzine i premorenosti što je jedva i spomenuto u novinama, kad ste ikad prije čuli da je taksista u zagrebu zgazil pješaka do dolaska "sigurnije" konkurencije?? Cijene su sad fakat bagatela, činjenica je da Radio taxi dolazi brže i da je čak sad i jeftiniji od drugih odkad su dignuli cijene kilometra...............

KD
Knez Drpimir
21:53 19.09.2012.

Slazem se da je Radio Taxi najstariji, a to se posebno vidi kod voznog parka. Voze prastare mercedese iz 89', Ford Sierre, Fiat Brave itd, ali su bili glavni kad su prigovarali "prastarim" (iz 2007.god.) policijskim Skodama :)

MI
Milkica
17:44 19.09.2012.

Gluposti, pa kako ih se ne bi prepoznalo... jedina su grupacija taksista koja izgleda kao da su na običan auto nataknuli natpis TAXI, bez ikakvor reda i smisla. Gdje su sad one priče od prije n godina kad je rečeno da svi taksiji trebaju biti bijeli. Viđam taksiste Radio taksija u takvim kantama za koje uopće ne znam kako su prošle tehnički. Lud je svatko tko sjedne u takvu krntiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije