Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liberalizacija

Radio taksi - Istječu im licencije, a za raspad krive političare

'01.11.2010., Zagreb - Na blagdan Svih svetih guzve za autobus koji prevozi putnike do groblja Mirogoj protezu se do Ilice. ZET i policija reguliraju autobusni i taksi promet s Kaptola. Taxi vozi za 3
'Marko Lukunic/PIXSELL'
23.09.2011.
u 08:00

618 koncesija starih taksista istječe potkraj listopada, a moguće je da će za jedan dio taksi-licencija biti ponovno raspisan natječaj

Novi krug liberalizacije zagrebačkog taksi tržišta ponovno je na noge digao udruženje Radio taksi Zagreb. Njihovi predstavnici smatraju da su “na udaru tajkuna koji žele potpuno preuzeti našu službu uz podršku korumpiranih političara”. Naime, u dopisu članovima udruženja upozoravaju da je cilj rascijepiti udruženje koje bi se potom lako progutalo, a prozivaju i vlastite kolege koji, tvrde, svoje usluge nude tajkunima i traže odcjepljenje od Radio taksija. Uvođenje nižih cijena za njih zasad ne dolazi u obzir, uz objašnjenje da se sadašnji konkurent služi damping cijenama i posve nezakonitim poslovanjem.

Protiv vlastitih članova

U proglasu koje potpisuje predsjednik udruženja Juraj Šnidarić stoji također da se treba “dovršiti proces formiranja trgovačkog društva u vlasništvu udruženja i dodijeliti ključna mjesta u našoj radijskoj mreži članovima u trajno i nasljedno raspolaganje”, drugim riječima, ponovno žele monopol.

Razlozi objavljivanja pamfleta u kojem se proziva konkurencija, Grad, pa i vlastite nelojalne članove je činjenica da od 31. listopada prestaju vrijediti koncesije za 618 postojećih autotaksi prijevoznika.

– Mi smo dužni njihove licencije pretvoriti u dozvole koje će vrijediti pet umjesto dosadašnjih 10 godina. Moguće je da se samo 500 vozača javi na produljenje, što bi moglo značiti da ćemo ići na objavu novog natječaja za još 100, 110 licencija za ostale. Svi će morati imati auto po standardima koji jesu, zdravstvene preglede, morat će ispunjavati uvjete skupštinske, odnosno zakonske odluke da vozila budu bijele boje i zadovoljavaju tehničke normative, imati položeni stručni ispit i sve ostalo – kazao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet. Dodaje da je legalist i da o pogodovanju nema riječi.

Pravila su ista za sve!

– Nijedna se dozvola neće izdati ako nisu zadovoljeni svi uvjeti. Ja ne pogodujem krupnom kapitalu, nego oni obećavaju bolje uvjete rada i veću plaću, a to je vrlo korisno za kvalitetnije pružanje usluge, u interesu građana – reakcija je Bezera na proglas “starih” taksista.

Komentara 27

DU
Deleted user
15:06 23.09.2011.

Od starih taksista jedino mi se više gade ovi muktiši koji bi se u taksiju vozili za 2 kn 50km.E pa neće da može muktiši!Neće Cameo još dugo!Vozajte se dok možete!

LO
Loco
17:00 23.09.2011.

23.09.2011. u 12:54h Niškorist je napisao/la: 23.09.2011. u 12:47h Loco je napisao/la: Ti buš navek bil siromah ! --------- Zašto? Zato što su me moji naučili da se radom dolazi do novaca, a ne igranjem šaha i pljačkom? Možda. U? Možda. U ovoj državi gotovo sigurno... Barem mirno spavam. J****, budala sam, al\' šta ćeš, ima nas takvih...

LO
Loco
11:38 23.09.2011.

ma još lako za cijene takve kakve jesu... ali neka mi se javi netko koga zagrebački taksist nije barem jednom okrao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije