Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije samovolja

Putnici, kao vozači autobusa moramo vas puštati samo na prva vrata, to je naredba

ZET autobus
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
21.01.2014.
u 12:52

Iz Sindikata vozača upozoravaju da moraju poštivati upute dobivene iz Centra za nadzor i upravljanje prometom, po kojima je naplata prijevoza važnija od voznoga reda. Zato se i ispričavaju putnicima što do njih takva obavijest nije stigla

Vozači ZET-ovih autobusa suočeni su s dodatnim pritiskom uprave Zagrebačkog holdinga, a negoduju i putnici jer vozači zbog strože kontrole karata smiju putnike puštati u vozila samo na prva vrata. Smatraju tako iz Sindikata vozača, čiji predsjednik Miljenko Gočin putnike moli za razumijevanje i suradnju kako bi se promet odvijao nesmetano.

– Vozači ZET-a dobili su upute Centra za nadzor i upravljanje prometom u ZET-u po kojima moraju strože nadzirati putnike i otvarati im samo prva vrata na svim stajalištima, bez obzira na vozni red, jer je prioritet naplata prijevoza. No, ta obavijest nije upućena i putnicima kao korisnicima ZET-a, pa oni misle da je riječ o samovolji vozača – objašnjava Gočin opisujući da dolazi i do sukoba vozača s putnicima.

Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja autobusa radi provođenja ove upute, koja se mora poštovati – poručuje šef Sindikata vozača.

Vozači ZET-a inače su u studenom predložili da mogu zadržati svakog putnika bez karte u vozilu, bilo tramvaju ili autobusu, dok ne dođe policija, a ostali, s kartama, mogu izaći, jer je prije toga bilo i slučajeva da su svi putnici ispali taoci jednoga ili više "ilegalaca", zbog čega su burno reagirali žaleći se na lošu poslovnost ZET-a.

Komentara 21

AL
Alkana
15:57 21.01.2014.

I još kad putnici kupuju kartu kod vozača, a mnogi to i čine budući da je ista cijena kao i one pretplatne, moraš krenuti pola sata ranije na posao. Onda ti je bolje ići biciklom.

DA
damirtankovic
14:36 21.01.2014.

Vozne redove treba ukinuti!!! To je tak i tak čisto obmanjivanje putnika jer ih se vozači i inače baš ne pridržavaju (moraju na miru popiti kavu u svom omiljenom kafiću na okretištu, hehe)!

MA
maaraa
19:27 21.01.2014.

u naputku ne piše da vozaći auobusa -tramvaja moraju putnicima zatvoriti vrata pred nosom. Danas je vozač autobusa linije .???.u Dubcu sačkao da putnici iz tramvaja dođu do prvih vrata autobusa,zavorio ih i otišao....a punici čekaju drugi koji nemože doćiže doći odmah na peron jer vozač ima pauzu između vožnji pa bi se možda netko nedajbože prošvercao. Putnici nemaju ni inače nikakoih prava.Autobus-tramvaj, ako dođe ako ne, nitkom ništa!? Displej u Dubcu ogledalo je voznog reda -polazaka tramvaja,kreću kad požele i obezno stižu na crveno na izlsku iz terminala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije