Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće "euroslaviju"

Protivnici EU: Ako zaokružite da, glasali ste protiv Hrvatske!

ne u eu  (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
14.01.2012.
u 12:34

Ako referendum ne prođe, RH će se naći u teškoj financijskoj situaciji i past će kreditni rejting, poručila je s trga V. Pusić

Referendum o pristupanju Europskoj uniji sve je bliže, a s primicanjem 22. siječnja kada će građani Hrvatske odlučiti da ili ne, sve su glasniji oni za koje dvojbe nema. Oni za koje je odlučno "ne" jedini odgovor na referendumsko pitanje okupili su se u subotu na središnjem zagrebačkom trgu na skupu

- Put prema EU je put popločan izdajom! Hrvatska se treba boriti svim silama kako bi ostala izvan EU, poručili su to uglas svi govornici, predsjednici raznih političkih stranaka (uglavnom izvanparlamentarnih), pojedinci i udruge koji su okupljeni u Vijeće "Za Hrvatsku - NE u EU", a djeluju s istim ciljem odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji na referendumu.

- Zaokružite protiv jer ako zaokružite "da", glasali ste protiv Hrvatske, poručio je Josip Miljko iz Hrvatske čiste stranke prava.

Uz govornike se okupilo, prema njihovim procjenama, oko 2000 mahom starijih građana koji su skandirali svim govornicima i koji, kako smo u razgovoru s njima doznali, potvrđuju kako će na referendumu zaokružiti "ne".

Svi govornici upozorili su kako hrvatska javnost nije upoznata niti dovoljno dobro informirana što bi eventualni ulazak u EU značio.

- Neka nam pokažu što su potpisali, ovdje donosimo sudbonosnu odluku! Imamo Hrvatsku, branimo je! rekao je Roko Šikić, predsjednik stranke Volim Hrvatsku.

Protivnici su izlazili brigu da će RH ulaskom izgubiti svoj jezik te da će otvaranjem granica hrvatski teritorij naseliti strani državljani koji će "uništiti tradiciju, povijest i našu lokalnost".

Nekoliko metara niže "za" ulazak u EU govorila je aktualna ministrica Vesna Pusić poručivši:

- Ako referendum ne prođe, RH će se naći u teškoj financijskoj situaciji i past će kreditni rejting.

Svjesna je, kaže, da je dosta mladih u Hrvatskoj protiv, ali isto tako kako se većina visokoobrazovanog stanovništva opredijelila za ulazak u EU. Naglasila je da je ulazak u EU bio dio političke kampanje na temelju koje su dobili izbore.

Komentara 473

SI
sitnalov
14:36 14.01.2012.

gerijatrijski freakshow

LO
lojtra1
18:55 14.01.2012.

Obzirom na okolnosti glasat ću ZA... hrvatsku!

ZB
zgrada_bez_parkinga
16:37 14.01.2012.

glasat za \"NE\". A ove lesinare iz SDP-a s demagogijom istrijebiti s \"snagama iznutra preko drzavnih institucija\". Ne ponovio se novi Holding Hrvaska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije