Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

“Prosvjetari, zadržite ljubav prema pozivu”

A.R.Novosel
B.Debogović
09.06.2010.
u 22:22

Najpoznatija samoborska nastavnica i pjesnikinja dvadeset je godina aktivna u samoborskom ogranku Matice hrvatske.

Ana Ranka Novosel, najpoznatija samoborska nastavnica, spisateljica, donedavna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske te idejna začetnica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor, proslavila je jučer u OŠ Samobor svoj 80. rođendan i 60. obljetnicu predanog pedagoškog i kulturnog rada kojim je svih ovih godina neizmjerno zadužila Samoborce.

– Od rođendana mi mnogo više znači obljetnica pedagoškog djelovanja jer sam upravo pjesništvu i nastavničkom pozivu posvetila cijeli svoj život – priznaje nastavnica koja je u samoborskoj školi radila dugih 35 godina, a mnogi je Samoborci pamte i kao najpoznatiju fašničku Sraku. Ima li kakav savjet za današnje prosvjetare?

– Znajte da ovo vrijeme u kojem živite nije najgore i trudite se zadržati ljubav prema svom pozivu i zemlji jer će vas samo ona učiniti pravim ljudima – poručuje A. R. Novosel prisjećajući se burne 1971. kada je u Samoboru pokrenula Festival kajkavskog pjesništva.

– Danas mi se čini da je moj doprinos ovom gradu i struci doista velik, no za to su valjda zaslužne i moje godine – skromna je ona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije