Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi

Prosvjednici zazidali ulaz Marini Matulović Dropulić

Varsavska (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/24
17.07.2010.
u 19:05

- Kako da joj vjerujemo da je sve po zakonu kad je ona dioničarka IGH, tvrtke koja je projektirala radove na projektu Cvjetno.

Nakon jučerašnjih prosvjeda koji su počeli ispred sjedišta SDP-a i HDZ-a, a završili na Zelenom valu i u Gundulićevoj ulici, aktivisti su u subotu u 19 sati krenuli u novi pohod na Varšavsku. Prvotni plan bio im je blokirati prolaz kamiona koji rade na iskopavanju ulaza u podzemnu garažu Tomislava Horvatinčića i njegove HOTO grupe.

S obzirom da u tome nisu uspjeli, odlučili su organizirati pohod na Ministarstvo graditeljstva. Nakon pola sata stajanja i zviždanja na uglu Gundulićeve i Masarykove ulice, prosvjednici su krenuli na Trg Francuske Republike kako bi zazidali ulaz u Ministarstvo na jednak način na koji su nekim stanarima Ilice zazidani balkoni nakon izgradnje Horvatinčićeva trgovačkog centra.

Ministrici zazidali ulaz

Za to su izravno prozvali Ministricu graditeljstva Marinu Matulović-Dropulić kojoj su ispred ulaza na radno mjesto složili betonske blokove u visini i širini od oko metar i pol.

- Neka ministrica vidi kako je to kad vam netko sagradi "legalni zid", poručili su aktivisti.

Prosvjednici su još jednom zatražili nepozivu ostavku ministrice za koju tvrde da je u najvećem sukobu interesa u Hrvatskoj.

- Kako da joj vjerujemo da je sve po zakonu kad je ona dioničarka IGH, tvrtke koja je projektirala radove na projektu Cvjetno. Ona nije reagirala na činjenicu da je obitelji Božičević u Ilici tik uz balkon sagrađen zid od 10 metara. Inspekcija nije nijednom izašla na teren, a jedino je preko medija poručeno da je sve u redu i po zakonu.

Novi prosvjed u ponedjeljak

Prosvjednici su se zapitali kakvi su to zakoni po kojima se mogu legalno zazidavati balkoni privatnih stanova. Tvrde da ako je nešto zakonito ne znači i da je pravedno i legitimno zbog 50 milijuna čiste zarade.

- Budući da ministrica tvrdi da je taj zid zakonit, mi ćemo joj sada izgraditi jedan zakonit zid rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije dok je masa skandirala "Delati" i "Idemo".

Aktivisti su prozvali i Bandića kao najodgovorniju osobu za situaciju u Varšavkoj. On je naime potpisao ugovor sa HOTO grupom i darovao im dio ulice kako bi napravili rampu, a sad kaže da s Varšasvkom nema veze.

- S obzirom da se Bandić ovih dana skriva idući put kad se nađemo ćemo posjetit ćemo ga, poručili su aktivisti najavivši novi prosvjed za ponedjeljak u 19 sati kada će se ponovno okupiti na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice.

Prosvjed je završio oko 20.40 sati.

Komentara 155

Avatar stravaxx
stravaxx
21:36 17.07.2010.

annex predugo sam radio posao gdje je to što ti sve govoriš bilo jako bitno i na žalost prekasno shvatio da se protiv sistema nemreš boriti. on je vječan. a ja malo stariji i bolestan od sveg tog sranja. alii sistem me više ni ne vidi.

Avatar annex
annex
21:40 17.07.2010.

Stravaxx - Mislim da te shvaćam i vjerujem da si u pravu. No, treba podržati barem ovu mladost, jer ako se ne mogu izboriti barem za \"jednu ulicu\", bojim se da im život baš nije neka budućnost.

AM
amarila
19:38 17.07.2010.

Sve je to korumpirani Bandic zakuhao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije