Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Varšavska

Prosvjednici u subotu "napadaju" kamione u Varšavskoj

varsavska (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/29
Autori: Marijana Zrinjski/VLM, Sonja Hoffman
16.07.2010.
u 18:14

Ni Teodor Celakoski ni Vili Matula nisu bili spremni za razgovore jer, kako kažu, ne žele da esdepeovci na njima skupljaju jeftine političke bodove.

Nakon masovnog uhićenja prosvjednika u užem centru Zagreba, preko dvije tisuće aktivista i građana prisustvovalo je emocijama nabijenom prosvjedu ispred SDP-a i HDZ-a, političkim strankama koje smatraju podjednako odgovorima za Varšavsku. Traže ostavke gradonačelnika Milana Bandića, ministrice Marine Matulović Dropulić, ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka, ali i nadležnih iz zagrebačkog Holdinga. Na Iblerovom trgu, iako su ih htjeli primiti, odbili su razgovarati sa šefom oporbe, Zoranom Milanovićem, šefom gradskog ogranka stranke, Davorom Bernardićem i predsjednikom Skupštine Borisom Špremom “jer ne žele da na njima skupljaju političke bodove”.

Umjesto toga “nabrijana” masa im je zviždala i vrijeđala ih (lopovi, mafija..), da bi im Milanović na kraju poručio “sretno vam bilo”.

– Tražimo Bandićevu ostavku i kažnjeno gonjenje zbog sklapanja štetnog ugovora.

Apsurdan ugovor

Grad je sam sebi izdao dozvolu za rampu i isto je tako može ukinuti. Dajemo ulicu i još to plaćamo, pa kakva je to trgovina?!– upitao je okupljene Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Dodao je da će, ukoliko gradska poduzeća, poput Zrinjevca, i dalje budu radila za investitore koji rade protiv javnog interesa, razmotriti prijedlog jednog građanina da svi na tri mjeseca prestanu plaćati račune Holdingu.

Malo dalje i malo kasnije, na džamiji preko puta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma skupilo se duplo više ljudi, njih preko dvije tisuće svih generacija i profila.

– HDZ je godinama Banidćev partner, a i Jadranka Kosor je čini se, prilično bliska s Hoto grupom – upozorio je Tomašević, te napao i Marinu Matulović Dropulić zbog sukoba interesa, napominjući da ima velike udjele u IGH-u - tvrtki koja je projektirala radove u Varšavskoj. Dropulić, dodao je, ne vidi ništa sporno niti u činjenici da je Hoto grupa nekolici stanara ispred balkona sazidala zid, za nju je to zakonito!

– Ona je ministrica graditeljstva i zaštite okoliša. Pa u kojoj zemlji to dvoje spada pod jedno tijelo?! Trebala bi se zvati ministrica zaštite graditeljstva – poručio je aktivist.

Sucima vikali “sluge!”

Karamarka je prozvao zbog masovnog uhićenja nevinih građana i to za vrijeme istrage oko sklapanja štetnog ugovora za rampu (čiji je investitor podsjetimo Grad). – On ne zna biti ministar policije, bolje mu idu tajne službe – zaključio je Tomašević, pa se proderao: ovo nije privatna policija!

Osvrnuo se na presudu Upravnog suda koji je odbacio sve tužbe za izgradnju rampe. – Presudu su objavili, a da je prije toga nisu prvo poslali zainteresiranim strankama. Pa to lakrdija! – rekao je, a masa grmjela: “sluge! sluge!”. Masa se potom uputila na barkide u Gundulićevu. Razišli su se oko 22 sata, no prije toga pao je dogovor za novno okupljanje sutra u 19 sati. Pozivaju sve građane.

Komentara 544

KR
krasnayi
02:56 17.07.2010.

divine,povijest se pise sa ije.tako da nebi bila povjest!

OB
-obrisani-
13:03 17.07.2010.

Koliko je naivan i glup samo onaj Teodor .C.... cijela Hrvatska ih podrzava...A koje budale to je neopisivo,kao da mi nemamo svojih problema u nasoj regiji ,pa ce mo vas neradnike podrzavat...Kako se ono kaze , lud i budala dvaa rodjena brata...Sad izaberite sto je Teodor... (lud & budala ).. !!

OB
-obrisani-
19:26 16.07.2010.

U srcu je napisao :“vi ste glupi jer niste znali ukrast pa sad samo jal širite.“ Bravo, u srcu, ti si u jednoj rečenici formulirao bit HDZ-ove politike. Samo, nije mi jasno: zašto se onda čudite što je HDZ-ov kandidatat dobio samo 12 posto glasova? Misliš da će hrvatski građani nagraditi one kojima je moto tvoja gore citirana rečenica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije