Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječka ideja

Projekt Tete pričalice pokreće se i u Zagrebu

teta pricalica
pixsell
17.10.2011.
u 08:45

Rođena je, našalila se zagrebačka poduzetnica Danijela Kudoić, s velikim darom “brbljanja”, stoga je kao stvorena za – tetu pričalicu

Uvijek je, kaže, imala želju pomagati, no tek je sada prvi put osjetila da to uistinu može. Rođena je, našalila se zagrebačka poduzetnica Danijela Kudoić, s velikim darom “brbljanja”, stoga je kao stvorena za – tetu pričalicu. – Osjetila sam da bih upravo to voljela raditi, da je to za mene – kaže Danijela. Podsjetimo, projekt Tete pričalice u kojem volonterke, i za sada tek nekoliko volontera, uvečer dolaze u bolnicu i malenim pacijentima pričaju bajke u Rijeci organizira strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić. U ostalim gradovima još se ne provodi pa su proteklog vikenda prvi put u Zagrebu organizirali seminar za one koji projekt žele proširiti i na druge gradove, a među njima je i Danijela.

– Ovaj me se projekt jako dojmio jer je dokazano da pričanje priča djeci ima jak i pozitivan placebo učinak na oboljele – rekla je Danijela. Tete pričalice u zagrebačke će bolnice doći nakon što se oformi organizacija koja će, rečeno je na seminaru, preuzeti odgovornost za volonterske grupe. Danijela se pak veseli što će nakon stresnog i grubog poslovnog okruženja uvečer dolaziti među mališane.

– Mnogi me pitaju kako ću pronaći vremena, ali kada nešto istinski želiš, onda ga pronađeš – kaže.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar My Style
My Style
14:39 17.10.2011.

To je vrlo lepo od njih, bez obzira sto je nasmejanih Teta tek nekoliko, ali nije njihova krivica sto je sistem los i bezosecajan prema pacijentima !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije