Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za metropolu

Pročitajte plan Miranda Mrsića za Zagreb i gradski SDP

mirando mrsić (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
05.09.2013.
u 10:26

Izbavimo Zagreb iz trenutačne politike provincijalizma i približimo ga svojim stanovnicima, poziva ministar

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u igri je za šefa zagrebačkog SDP-a. Hoće li uspjeti preoteti palicu Davoru Bernardiću još se ne zna, a u utrci je i ministar Gordan Maras. 

Da misli ozbiljno, jasno je i iz njegova programa što ga je danas objavio. 

Temeljne odrednice svoje vizije budućnosti zagrebačkog SDP-a objavio je na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru i pozvao sugrađane da mu se jave s mišljenjem. 

– Izbavimo Zagreb iz trenutačne politike provincijalizma i približimo ga svojim stanovnicima – „Zagreb Grad kulture, rada, itd. – Moj izbor!“ poručuje Mrsić. 

Daljnji razvoj grada temeljit će, kaže, na socijalno osjetljivoj razvojnoj politici.

– Načela socijalne države znače da grad svojim ekonomskim razvojem eliminira bijedu i siromaštvo, a svojom socijalnom politikom ostvaruje socijalnu sigurnost i pravednost, eliminira nejednakosti, sprečava privilegije i štiti sve ugrožene. Grad Zagreb treba svakom svom građaninu dati šansu za život dostojan čovjeka. Upravljanje gradom treba biti decentralizirano s visokom razinom odlučivanja na lokalnoj razini. 

U programskoj viziji naše je opredjeljenje da Zagreb u što kraćem vremenu dostigne razvoj sličnih gradova Europe, što bi rezultiralo povećanjem broja zaposlenih, restrukturiranjem na bazi novih tehnologija i znanja te ulaganjem u obrazovanje. Povećanje konkurentnosti i kompetitivnosti osnovni je uvjet za ulazak u integracijske procese EU, piše Mrsić.

Najavljuje i osnivanje tajništva i savjeta SDP-a Grada Zagreba te izlazak stranke na ulicu među građane. 

U vezi s pojedinim problemima grada Zagreba organizirat će se javne debate i sučeljavanja, a namjerava osnovati i klub SDP-a za članove i simpatizere. 

Izdavat će newslettere za članove i infobiltene te formirati SDP-ovu knjižnicu. 

Kao glavne izazove koje treba riješiti do 2020. godine navodi sanaciju odlagališta otpada Jakuševac, saniranje i otplatu dugova Zagrebačkog holdinga, prometnu i komunalnu infrastrukturu, pročistač voda, financijsko opterećenje građana...

 Cijeli program pročitajte ovdje

>>'Politika opstrukcije Milana Bandića nije bila od koristi SDP-u'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije