Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škrletovo

Pripremite čaše: U Ivanić-Grad se vraća popularna manifestacija posvećena moslavačkom dragulju

Foto: Škrletovo
1/11
03.04.2024.
u 16:17

Ovogodišnje izdanje donosi spektakularan program uz sudjelovanje vinara iz cijele regije, koji će predstaviti širok spektar stilova ovog vina, od pjenušaca do mladih škrleta, maceriranih i kupažiranih varijanti te mnogo toga drugog, najavljuju organizatori

Jedinstvena manifestacija posvećena moslavačkom dragulju, škrletu, ovog travnja vraća se u Ivanić-Grad i to uz pojačanje iz cijele Moslavine. Vinska čarolija, popularna pod nazivom "ŠkrletOvO", čeka vas u subotu od 16 sati u Hotel Sport, a organizira ju Turistička zajednica Ivanić-Grada i Udruga škrlet Moslavina, dok iza koordinacije projekta stoje vinska promotorica Ivana Pranjić i Janko Kezele, predsjednik Udruge.

– Manifestacija ŠkrletOvO, koja je prvi put održana 2018. godine, ima za cilj popularizaciju škrleta, jedinstvene sorte koja raste na moslavačkim brežuljcima. Ovogodišnje izdanje donosi spektakularan program uz sudjelovanje vinara iz cijele regije, koji će predstaviti širok spektar stilova ovog vina, od pjenušaca do mladih škrleta, maceriranih i kupažiranih varijanti te mnogo toga drugog – najavljuju organizatori. 

VEZANI ČLANCI: 

Guštat će se tako u kapljicama iz vinarija Kezele, Voštinić-Klasnić, Florijanović, Florijanović, Glavica, Seletković, Košutić, Miklaužić i Mikša te onima s OPG-ova Ivan Kosovec i Zoran Jančar, Klet Romić, kao i Lagena Winery

Posjetitelji će imati prilike sudjelovati i na panelu pod nazivom "Pozicija škrleta na modernoj vinskoj sceni" koji će moderirati Zvjezdan Marković, a okupit će istaknute sudionike poput vinskog publicista Saše Špiranca i izvanredne profesorice Ana-Marije Jagatić Korenike, koji će raspravljati o važnosti ove sorte u suvremenom vinskom svijetu. 

Nakon panela, uslijedit će radionica na temu "Potencijali škrleta u gastronomiji", vođena iskusnim sommelierom Tomom Jakopovićem. Posjetitelji će imati priliku uživati u sljubljivanju različitih stilova škrleta s delikatnim zalogajima iz cijele Hrvatske, stvarajući jedinstvena iskustva okusa i mirisa. Broj sudionika na panelu i radionici je ograničen, svoje mjesto možete rezervirati putem maila info@corkcroatia.hr, a cijena sudjelovanja je 20 eura po osobi. 

VEZANI ČLANCI: 

Za podizanje atmosfere bit će zadužen gipsy jazz bend "Oridano", ulaz na manifestaciju je besplatan, a za samo 11 eura možete osigurati čašu i pet kupona za kušanje, uz povrat kaucije za čašu.

– Za dodatnu praktičnost, organizirano je besplatno parkiralište ispred Hotela Sport, a u suradnji s Taxi Petričević iz Ivanić-Grada, posjetitelji mogu uživati u vožnji po cijeni od 5 eura po smjeru za do četiri osobe, samo trebate spomenuti da idete na ŠkrletOvO – kažu organizatori. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije