Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrađuju se najatraktivnije maske

Pregršt aktivnosti ovog vikenda u Slobodnoj Fašničkoj Republici: Zabava započinje s koncertom Željka Bebeka

Samoborski fašnik
Foto: Edin Tuzlak
1/3
09.02.2024.
u 13:00

Za vrijeme Fašnika ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata, a parking je besplatan za sve posjetitelje

U zabavi Slobodne Fašničke Republike ove subote 10. veljače moći će uživati i najmlađi je će za njih biti organiziran bogat prijepodnevni programa. Tako djecu očekuju graffiti i break dance radionice, izrada životinjskih maski ZOO-a Zagreb, predstave, mađioničari, cirkus i šašavi vlakić. Organizatori pozivaju sve da se maskiraju jer najatraktivnije obiteljske maske očekuju nagrade.

Samoborom će proparadirati i uzbudljiva maskirana povorka, u kojoj će posjetitelji pokazati svoje kreacije, a među njima će biti i samoborske osnovne škole kao i brojni gosti iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. Subotnji program završava s koncertima u 20 sati Urban & 4 na Trgu te Begina u 22:30 u Šatoru.

Nedjeljno prijepodne 11. veljače nastavit će s bogatim dječjim programom, a nastupaju gostujuće grupe dječjih vrtića, mažoretkinja i KUD-ova, a animatori održavaju radionice i predstave. Od 15 sati kreću originalne povorke mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica. Na Đumbus placu (trg iza Pošte) smjestio se Tabor mjesnih odbora pa zavirite kakve spelancije su spremili. Odrasli će se navečer zabaviti uz Slavonia Band od 17 sati na Trgu i uz Grupu Panorama od 20 sati u Šatoru. 

VEZANI ČLANCI:

Zaljubljenici u najpopularniji sport na svijetu – nogomet moći će navijati za svoje favorite u Fašničkoj Ligi prvaka mjesnih odbora i gradskih četvrti koja će se održavati 10. i 11. veljače na terenima SK STARS, a u nedjelju u 18 sati tamo će se odigrati finalna utakmica. Posljednje kolo ovogodišnje Samoborske zimske trail lige, Fašničko kolokoje se održava od 2016. godine, bit će u subotu sa startom u 9.30 sati na Poljanicama. Trkači se pozivaju da se maskiraju i (maskirani) otrče jednu od ponuđenih staza. Na startu će ih tradicionalno posjetiti Princ Fašnik koji će ih prije starta nahraniti krafnama.

Srakotrk, popularna dječja fašnička orijentacijska utrka, organizirana u suradnji s OK Japetić, kreće u nedjelju 11. veljače u 11 sati s Trga Srakinih mališana. Djeca će morati pronaći kontrolne točke gdje trebaju stisnuti oznaku prolaza na kartončiću. Prolaskom kroz cilj svako dijete dobiva zlatnu medalju i poklon pakete sponzora. U utrci sudjeluje 300 djece, a proglašenje će se održati oko 13 sati na Trgu Fašničkih velikana.

 – Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju najljepših uspomena! – poručili su organizatori i pozvali sve zainteresirane da detaljni raspored događanja pogledaju na www.fasnik.com.

VIDEO: Slatke, masne i fine: Zagrebačke krafne od kojih rastu zazubice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije