Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ S BORASOM

Potrebno je 150 milijuna kuna da Zagreb postane studentski grad

Sveučilište
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/2
13.05.2014.
u 11:33

Na sastanku čelnog čovjeka grada s prvim čovjekom Sveučilišta raspravljalo se o nadolazećoj Univerzijadi

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras jutros se sastao s gradonačelnikom Milanom Bandićem, u Gradskoj upravi, a tema o kojoj se najviše govorilo bila je organizacija Univerzijade 2016. godine u Zagrebu. - Našli smo puno dodirnih točka i ubuduće ćemo surađivati, pogotovo u kratkoročnom roku vezano za Univerzijadu 2016. godine. Postoji stalna veza, budući da su to sveučilišne igre, bitno je da Sveučilište dade potpunu potporu organizacijskom komitetu. To će ići preko našeg Kineziološkog fakulteta, uz punu podršku gradonačelnika  koji je zadužio pročelnika Ivicu Lovrića da surađuje. Imamo puno zajedničkih interesa - kazao je rektor Boras nakon sastanka.

Sveučilište će osigurati i dio novca za ulaganje u obnovu smještajnih i sportskih kapaciteta.
- Mi ćemo osigurati na onim kampusima, koji su bitni za održavanje, da se dograde i obnove. Svjesni smo da je to važan svjetski događaj. Taj novac će se osigurati kroz fondove koji stoje na raspolaganju. Svaki fond je zaseban, ali postoji dovoljno razloga i dovoljno dobro napravljenih projekata  koji će se financirati - dodao je rektor Boras, ne želeći specificirati o kojem iznosu je riječ.
Do početka Univerzijade Zagreb bi trebao dobiti nove sportske sadržaje, a na ostvarivanju ovog plana već se radi.
- Zacrtana je suradnja s novim rektorom, naravno jedan od ključnih projekata je Univerzijada. Pred svima nama je potreba da profiliramo Zagreb kao studentski grad koji ima 70 tisuća studenata. Što se tiče zapadnog sveučilišnog kampusa, znamo da je želja da se tamo izgrade sportski sadržaji, sportska  dvorana za koju će se dobiti novac iz EU, ali i istraživački centar uz kojega će biti sagrađen i objekat za zdravstvenu zaštitu sportaša.  Sportski sadržaji moraju biti gotovi do Univezijade - kazao je pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje i sport, Ivica Lovrić.

Za sada je osigurano 50, a trebat će ukupno oko 150 milijuna kuna kako bi se gore navedeni sadržai i realizirali, a kako je poručio pročelnik, očekuje se da će i ostatak novca biti osiguran i EU fondova.

>>Zagrebu i Rijeci Europska univerzijada 2016. godine

Komentara 1

BU
BubyZG
13:02 13.05.2014.

Evo, Banderas će se sigurno odreći svojih fontana pa je nedostajuća svota još i manja ( fontane su trebale košati oko 18 milijuna kuna ) !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije