Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapečaćena vrata

Porezna zatvorila slastičarnicu Zagreb zbog viška od 500 kn!

'21.06.2013., Zagreb - Porezna uprava ministarstva financija zatvorila je slasticarnu Zagreb.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
22.06.2013.
u 08:39

U trenutku poreznog nadzora, u blagajni slastičarnice bilo je viška gotovo 500 kuna, a, kako sami tvrde, zapravo se radi o omaški jedne od zaposlenica

Želeći se osvježiti kuglicom sladoleda, građani koji su hodali centrom grada iznenadili su se došavši do poznate slastičarnice Zagreb u Masarykovoj ulici, koja je tamo od 1949. Gotovo svaki prolaznik zaustavio se ispred zapečaćenih vrata, na kojima je postavljen i prigovor od strane vlasnika, tvrtke Arancin d.o.o. Zatvoreni su jer je, u trenutku poreznog nadzora, u blagajni bilo viška gotovo 500 kuna, a, kako sami tvrde, zapravo se radi o omaški jedne od zaposlenica, što je zabilježeno i na snimci nadzorne kamere.

–Tijekom radnog dana ostanemo bez sitnog novca, zbog čega uvijek imamo izvan blagajne pripremljen iznos od 500 kuna u sitnome. Djelatnica je sitan novac ubacila, a zaboravila izvaditi krupan - kaže direktor Željko Perčić. Kako saznajemo, osim zatvaranja na tjedan dana morali su platiti i novčanu kaznu, koja, prema Zakonu o porezu na dodanu vrijednost, iznosi od 2000 do 500.000 kuna. Iz Porezne uprave kazali su da su u ovom slučaju postupili kao prema svim poreznim obveznicima.

–Ispričavamo se gostima za, po nama, bezrazložno zatvaranje. Imamo HACCP certifikat, a nikad nismo imali dugovanja prema Poreznoj - kaže Perčić. Opet otvaraju u ponedjeljak.

>>'Trgovci iskazali gotovo 2,5 milijardi kn veći promet nego lani'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije