Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećene kuće

Ponovno se aktiviralo klizište u Mandićevoj koje nije bilo sanirano

kliziste,kvaternikova,portal (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
17.05.2013.
u 12:02

Budući da je riječ o privatnim parcelama, Ured za upravljanje u hitnim situacijama napominje da grad nema ingerenciju za sanaciju terena

Na adresi Dominika Mandića, kraj kb. 61, 63, bb, nastavljeno je klizanje terena. Dojavili su to građani Uredu za upravljanje u hitnim situacijama i GU za izgradnju grada koji su već 1. travnja 2013. bili na spomenutoj lokaciji. Tada su vlasnicima parcela dane upute za mjere hitne sanacije. Budući da je riječ o privatnim parcelama, Ured za upravljanje u hitnim situacijama napominje da grad nema ingerenciju za sanaciju terena. Stoga mjere nisu bile poduzete, a danas je na terenu zajedno s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama i građevinska inspekcija koja će procijeniti trenutačno stanje i naložiti daljnje mjere.

Riječ je o brežuljkastom terenu na kojem su stambene građevine – dvije kuće su naseljene, a dvije su u izgradnji. Sve su kuće zbog klizanja pretrpjele oštećenja. Obiteljima koje stanuju u kućama Grad Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama ponudili su alternativni smještaj koji su zasad odbili. Obilne oborine koje su pale posljednjih šest mjeseci pospješile su klizanje terena.

>>Elementarna nepogoda proglašena za dio Zagrebačke županije

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije