Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta nakon oluje

'Pogođenim obrtnicima treba smanjiti najam terasa i prostora'

Zagreb: Dolazak oluje na zapadnom dijelu grada
Marko Prpic/PIXSELL
24.07.2023.
u 16:33

HSLS-ov zastupnik u Skupštini Kristijan Jelić govorio je i o stanju u Zrinjevcu, gdje se već neko vrijeme bore s manjkom kadra

– Na idućoj sjednici Gradske skupštine zatražit ću da se osiguraju što veća sredstva za saniranje štete od oluje za Zagrepčane te da se obrtnicima koji su pretrpjeli posljedice nevremena smanje cijene najma terasa i poslovnih prostora – najavio je HSLS-ov skupštinar Kristijan Jelić na konferenciji za medije. Dometnuo je kako se još jednom pokazala važnost održavanja gradske infrastrukture i hortikulture.

– Mjesecima smo slušali kako Zrinjevac nema dovoljno ljudi za brigu o zelenim površinama i za gotovo 140 tisuća stabala koja uljepšavaju Zagreb, a sada smo se i uvjerili da je zbog neredovitog održavanja šteta bila veća od očekivane. Apeliramo da se ubuduće ne štedi na takvim stavkama, pogotovo ne tako da se ne izvršavaju planovi – komentirao je Jelić stanje u Holdingovoj podružnici, dodavši da je nakon prošlotjednih oluja više od tisuću stabala uništeno i istrgnuto iz korijena, pri čemu su ona srušena napravila veliku štetu na vozilima i objektima.


>>VEZANI ČLANCI:


Napomenuo je i kako su u HSLS-u još u svibnju upozoravali na loše stanje slivnih kanala te zatražili hitnu provedbu čišćenja slivnika i odvoda kako bi se spriječile poplave nakon svake jače kiše u Zagrebu, ali, nažalost, dodao je, do toga nije došlo. Predsjednica zagrebačkih Mladih liberala Gabrijela Bošnjak poručila je i kako propagirane politike Grada itekako odstupaju od realiziranih projekata izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u metropoli.

Istaknula je da je u 2022. dodijeljen znatno manji broj financijskih potpora u odnosnu na godinu prije. Također, opao je i broj uključenih u medicinsku rehabilitaciju i preventivne sistematske preglede iz skupine ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, dok preventivni programi za ovu skupinu i članove njihovih obitelji nisu uopće provedeni, dodala je.

– Situacija nije bolja ni u javnom prijevozu pa tako i dalje imamo 77 tramvajskih stajališta koja nisu prilagođena osobama s invaliditetom, ali i u proteklih godinu dana nisu uspjeli instalirati pomične aluminijske rampe u 17 niskopodnih tramvaja – zaključila je Bošnjak.


>>VIDEO: Emotivni susret žene i mladića koji ju je spasio tijekom oluje u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije