Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnička proba

Pogledajte prve fotografije 'Bandićevih fontana'

fontane (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/17
16.12.2012.
u 18:30

Održana je prva tehnička proba "Bandićevih fontana" na ledini pored Nacionalne knjižnice. Iako proba nije bila planirana za javnost, fontane su izazvale veliko zanimanje, pa i prosvjednika.

Održana je prva tehnička proba "Bandićevih fontana" na ledini pored Nacionalne knjižnice. Iako proba nije bila planirana za javnost, kako je kazao pročelnik gradskog Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić, fontane su izazvale veliko zanimanje, pa i prosvjednika.

"Bandiću, čeka te Remetinec" poruka je na transparentu koja je dočekala pročelnike i izvođače radova , ali ne i gradonačelnika jer se na tehničkoj probi nije pojavio.

– Prosvjedujemo zbog korupcije. Umjesto ovoga mogli su se sagraditi vrtići, škole ili nešto drugo – kazao je Danijel Periša, član organizacije Occupy Croatia koja je organizirala prosvjed.

Kada će fontane vrijedne 18,4 milijuna kuna biti otvorene za javnost, još se ne zna, no kako tvrdi pročelnik Jelavić, za sada je sve ispravno. – Ovo nije puštanje u rad fontana, nego prva tehnička proba. Sve je u funkciji i pogoni rade –  kazao je pročelnik.

Fontane će imati osam topova koji će bacati vodu u visinu od 15 metara. Imat će i vodeni ekran na kojemu će se moći prikazivati filmovi, reklame i slično. – Radi se o savršenoj tehnologiji. Fontane će imati osam različitih programa i djeca će se moći kupati jer će voda biti pitka – kazao je Ivan Valek, voditelj radova.

Zdanje pored NSK potpuno će biti gotovo u proljeće kada će biti uređena i hortikultura.

>>Snima gradnju od prve lopate - Bandićeve fontane još skuplje

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar abakus
abakus
19:30 16.12.2012.

Lijepo. Jedva čeka da prorade i da vidim kako to uživo izgleda. Neka fontana, iako je kriza. Zagreb zaslužuje nešto tako lijepo. A krize su ionako non-stop. Da je ova fontana čekala pravo vrijeme za gradnju, nikad ga ne bi dočekala.

OB
-obrisani-
19:31 16.12.2012.

Nije fontane odobrio samo gradonačelnik nego skupština grada....šta ste se ulovili čovijeka pa on ne može ništa napravit bez skupštine i nikakav projekt veći od 200 tisuća kuna...a svi znamo ko ima večinu u skupštini zato tišina tamo....al ruku naa srce fontane izgledaju stvarno dobro i trajne su ostat će svima nama....

BR
brodludjaka
18:51 16.12.2012.

Ovo je trenutno najveća hrvatska glupost. Čovjeku bi trebalo naplatiti fontane iz njegovog džepa, pa neka ih onda poklanja građanima. Za naš novac nije nam potrebna još jedna bandićevska ****rija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije