Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za gradove

Pogledajte kako su se karte promiješale u ZG županiji

'03.03.2012., Jastrebarsko - Grad Jastrebarsko je od casopisa Financial Times proglasen jednim od najperspektivnijih gradova u jugoistocnoj Europi. Zvonimir Novosel, zamjenik gradonacelnika grada Jast
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Autori: M. Šobak, Petra Balija, S. Golemac
20.05.2013.
u 09:15

Iduće četiri godine Samoborom će upravljati isti gradonačelnik koji je grad vodio i posljednje četiri godine

Jastrebarsko

U Jastrebarskom se jučer odazvalo najviše birača, njih čak 58,6 posto. Pobijedio je u prvom krugu aktualni gradonačelnik Zvonimir Novosel (SDP, HNS, HSU) s uvjerljivih 56 posto, ostavivši iza sebe Miljenka Pavlakovića (HDZ) sa 30,22 posto osvojenih glasova. 

– Sretan sam i ponosim se što su građani prepoznali ono što smo napravili posljednjih godina. No nema mjesta euforiji, jer treba nastaviti raditi - komentirao je Novosel rezultate. 

Osvojio je deset mjesta u Gradskom vijeću. 

Zaprešić

Aktualni gradonačelnik Zaprešića Željko Turk (HDZ, HSS, HSP) ušao je jučer u drugi krug lokalnih izbora s osvojenih 44,26 posto glasova, dok je njegov protukandidat Danijel Saić (SDP, HSU, HSLS) dobio povjerenje 24,52 posto birača. Turk je komentirao da je očekivao drugi krug izbora.

– Siguran sam da ću pobijediti u idućem krugu. Osvojili smo devet mjesta u Gradskom vijeću i vjerujem da neće doći do kohabitacije – kazao je.

I Danijel Saić vjeruje u svoju pobjedu u drugom krugu. 

– Bila je ovo poštena borba. Vjerujem da će birači Darija Baće (GS) svoje glasove u idućem krugu dati meni – naglasio je te dodao da je osvojio 7 mjesta u Gradskom vijeću.

Sv. Ivan Zelina

I u Svetom Ivanu Zelini trenutačni gradonačelnik, Vlado Žigrović (HDZ, HSLS, HSS), sa 40,66 posto glasova, nadmašio je svog najbližeg konkurenta, Hrvoja Košćeca (SDP, HNS, HSU) kojem su građani dali 35,90 posto glasova. 

– Drugi krug nije mi stran, i prošle sam izbore dobio upravo na taj način. Stranke koalicije imaju većinu u Gradskom vijeću i to će mi biti poticaj da još više zapnem za sljedeći krug – rekao je Vlado Žigrović.

Optimističan za drugi krug je i Hrvoje Košćec.

– Apsolutno sam zadovoljan jer smo pridobili i ljude koji nisu tradicionalno naši birači – kazao je Košćec.

Vrbovec

Aktualni gradonačelnik protiv dosadašnjeg zamjenika slika je drugog kruga u Vrbovcu. Vodstvo u prvom krugu ipak je pripalo gradonačelniku Vladimiru Bregoviću (HDZ, HSU) sa 37,84 posto. 

– Dvostruko više glasova od protivnika dobar je poticaj za borbu u drugom krugu, a više od 30 posto glasova veliki je i koalicijski potencijal – rekao je Vladimir Bregović. Dejan Jaić iz HSS-a dobio je 19,84 posto glasova te time također ušao u drugi krug.

Ivanić Grad

U Ivanić Gradu taktika za drugi krug kampanja je bez agresije, tako barem kaže još aktualni gradonačelnik Borislav Kovačić (SDP, HSU, HSLS). Kovačić, međutim, nije zadovoljan izbornim rezultatima.

– Očekivao sam pobjedu i nadam se da će se u drugom krugu trgnuti zaspali birači – rekao je Kovačić nezadovoljan HDZ-ovom većinom u vijeću i činjenicom što je njegovu protukandidatu, Javoru Bojanu Lešu (HDZ, HSS, HČSP) nedostajalo samo 0,5 posto glasova da pobijedi odmah u prvom krugu. Unatoč tome, rezultatima nezadovoljan je i Leš.

– Imamo većinu u Vijeću, a za gradonačelnika smo dobili 209 glasova više nego svi ostali zajedno – rekao je Leš te dodao kako će zahtijevati ponovo brojenje listića jer smatra da je trebao pobijediti već u prvom krugu.

Samobor

Iduće četiri godine Samoborom će upravljati isti gradonačelnik koji je grad vodio i posljednje četiri godine. Kandidat HSS-a i SDP-a Krešo Beljak, prema prvim rezultatima, osvojio je 66,11 posto glasova i time pobijedio drugoplasiranog HDZ-ova kandidata Tomislava Mastena, koji je dobio samo 16,77 posto.

- Sutra je novi radni dan, a mi nastavljamo tempom koji smo imali posljednje četiri godine - rekao je Beljak te dodao da je izuzetno zadovoljan rezultatima, što je dokaz da je aktualna vlast dobro radila posljednje četiri godine. U Gradskom vijeću imat će uvjerljivu većinu, pa će od 25 vijećnika, njihovih biti čak 19.

Sveta Nedelja

Aktualni HDZ-ov gradonačelnik Drago Prahin nije očekivao drugi krug, u koji sa 41,43 posto ulazi s donedavnom vijećnicom Romanom Semenić (SDP, HNS, HSU). Ona je, pak, prikupila 30,26 posto glasova prema prvim rezultatima.

- Birače ću pridobiti geslom kojim sam vodila kampanju ‘Odsad pošteno’, pa ću tako ukazivati na sve projekte aktualnog gradonačelnika koje propagira, a za koje ostali vijećnici ne znaju - rekla je Semenić. Drago Prahin zadovoljan je ipak rezultatima u Gradskom vijeću. Osvojili su osam mandata od 17. 

Dugo Selo

Birači su prepoznali rezultate rada prethodnih godina, kazao je kandidat HDZ-a, HSS-a i HSP AS-a Stipo Velić, donedavni dogradonačelnik D. Sela, te rekao da je očekivao drugi krug. Sa 41,93 posto glasova u njega ulazi sa Stjepanom Štefinovcem (SDP, HSU) koji je dobio 28,72 posto glasova.

- Iznosit ćemo loše, kao što je nenamjensko trošenje proračunskog novca, neostvareni projekt nadvožnjaka iznad željezničke pruge te pokretanja gospodarske zone - kazao je Štefinovec.

>>HDZ-u potpuna vlast u Velikoj Gorici, vodit će grad i Vijeće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije