Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić:

"Podizanje cijena jedini je način da sve funkcionira"

29.10.2014., Zagreb - Sandra Svaljek prvi put kao zamjenica gradonacelnika, predstavlja akte gradonacelnika, uoci sjednice Gradske skupstine. Slavko Kojic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
24.11.2014.
u 07:26

– Stvari su dramatičnije nego smo mislili, a dizanje cijena do kojeg bi moglo doći nije volja Grada, nama su ruke vezane, kaže Kojić

Iako je gradonačelnik Milan Bandić nekoliko puta najavio sniženje cijena javnog prijevoza, da se to neće dogoditi potvrdila je prošli tjedan njegova zamjenica Sandra Švaljek. A da bi umjesto nižih cijena u Zagrebu ipak moglo doći do poskupljenja zbog poreznih izmjena koje uvodi Vlada novim Zakonom o porezu na dohodak najavio je pak pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić.

– Stvari su mnogo dramatičnije nego smo mislili. Za 780 milijuna kuna smanjeni su prihodi za osnovno školstvo, zdravstvo, vatrogastvo i srednje školstvo, socijalna skrb. Uskraćeni su prihodi za održavanje domova. Jedini način da sve to funkcionira je podizanje cijena – kazao je pročelnik Slavko Kojić za Soundset Plavi, ne navodeći što bi točno bilo na "udaru".

Dodao je i da dizanje cijena do kojeg bi moglo doći nije volja Grada, nego da su gradskoj upravi zbog odluke Vlade ruke svezane.

Već prije zamjenica gradonačelnika pojasnila je da zbog istog razloga ove godine nema mogućnosti snižavanja cijena u javnom prijevozu, a prema prijedlogu proračuna za 2015. ZET će dobiti sto milijuna kuna manje nego lani, što pokazuje da od nižih cijena neće biti ništa. 

Ključne riječi

Komentara 31

AU
autoritet
00:35 26.11.2014.

Ovo je posljedica odluke Kukuriku vlade a ne Bandića kako se tu bulazni! Dakle, kriv je SDP, samo ne Bandićevo nego Zokijevo krilo.

DR
dragica949
09:47 24.11.2014.

amato-180.000 kn. je netto iznos,uz pripadajuće mobitele,kartice za benzin,dnevnice......itd itd. Trošak je puno veći.

DR
dragica949
08:09 24.11.2014.

Ne kradite dečki,ne gradite šekrete i kioske po 5.000 €/m2,pa bu love dosta.Ja se volonterski javljam da vam,kao knjigovođa revidiram sravke i nađem unutarnje rezerve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije