Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 2014.

Počinju radovi na dionici ZG – Dugo Selo: Evo kako će voziti vlakovi!

Glavni kolodvor
Patrik Macek/ Pixsell
18.09.2013.
u 09:33

Vrijednost tih opsežnih radova iznosi 230 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni u ljeto 2014. godine. Nakon remonta najveća brzina vlakova na toj dionici iznosit će 140 km/h.

U ponedjeljak 23. rujna u 4.00 sata počinju radovi na kapitalnome remontu dionice Zagreb Borongaj – Dugo Selo duge 16 kilometara, izvijestili su iz HŽ-a.

Riječ je o dionici na kojoj se križaju glavni međunarodni i unutarnji prometni koridori i kojom teče intenzivan prigradski željeznički prijevoz (na dionici pruge Zaprešić – Zagreb Glavni kolodvor – Dugo Selo) te će radovi utjecati na protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu te na kvalitetu usluge u putničkome prijevozu.

Vrijednost tih opsežnih radova iznosi 230 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni u ljeto 2014. godine. Nakon remonta najveća brzina vlakova na toj dionici iznosit će 140 km/h. Time će se na relaciji skratiti trajanje putovanja, a samo putovanje bit će udobnije i sigurnije, ističu iz HŽ-a. Radovi će se izvoditi u nekoliko faza i za svaku je utvrđena posebna organizacija prijevoza putnika.

U svakoj od faza bit će zatvoren po jedan kolosijek na toj dvokolosiječnoj pruzi, zbog čega će protok vlakova biti ograničen, a promet će teći otežano, uz određena kašnjenja. U prvoj fazi, koja će trajati od 23. rujna do 18. listopada, svi vlakovi gradsko-prigradskog prijevoza vozit će po voznome redu od Savskog Marofa do Sesveta i obratno.

Od Sesveta do Dugog Sela ili daljinskim vlakovima ili autobusima

Na dionici od Sesveta do Dugog Sela i obratno putnici će se prevoziti ili u sklopu daljinskih vlakova (brzi vlakovi zaustavljat će se i u stajalištu Sesvetski Kraljevec) ili autobusima koji će na relaciji Dugo Selo – Sesvetski Kraljevec – Sesvete i obratno voziti sljedećim ritmom:

- od 5.00 do 9.00 sati – svakih 10 minuta

- od 9.00 do 13.00 sati – svakih 20 minuta

- od 13.00 do 17.00 sati – svakih 10 minuta

- od 17.00 do 24.00 sata – svakih 30 minuta

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na telefonskom broju 060 333 444 i u kolodvorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije