Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klasična gimnazija

U zagrebačkoj školi pojavili se žohari, ravnateljica: To je posve normalno za Zagreb'

Zagreb: Zgrada 2 i 7 gimnazije u Križanićevoj ulici
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
04.04.2023.
u 18:13

Prema riječima učenika te škole najviše žohara je u podrumskih šest učionica, a za svo vrijeme prisutne problematike učenicima nije omogućeno praćenje nastave u nekim drugim školskim prostorima. Poručeno im je tek da ne ostavljaju torbe po podu niti uz radijatore.

Učenici Klasične gimnazije već mjesecima svoje učionice i školske hodnike dijele s - žoharima. I to je, ako se pita njihovu ravnateljicu Zdravku Martinić-Jerčić posve normalna stvar u gradu Zagrebu, nevažna javnosti, jer kako je kazala, gotovo uvrijeđena zbog našeg poziva koji ju je zatekao na službenom putu "ako se jedan žohar i pojavi u školi to je posve normalno za Zagreb". 

No i ravnateljica i nastavnici, a još više učenici spomenute škole, znaju da u zgradi nemaju problem tek s sporadičnom pojavom ovih štetočina, već da su se zbog njihove brojnosti, znali i crniti zidovi hodnika. Najgore je kažu učenici spomenute škole, bilo u prosincu prošle godine, kada su u po prvi puta zamijetili toliko žohara, a noćna mora za učenike nastavila se i svih ovih mjeseci kasnije. Ipak priznat će učenici, žohara je sada nešto manje nego u prosincu, no, kako su kazali, nezadovoljni su jer se problem mogao i morao riješavati znatno ranije.

Naime, prema riječima učenika te škole najviše žohara je u podrumskih šest učionica, a za svo vrijeme prisutne problematike učenicima nije omogućeno praćenje nastave u nekim drugim školskim prostorima. Poručeno im je tek da ne ostavljaju torbe po podu niti uz radijatore. U podrumskom dijelu uz učionice je i svečana dvorana, ali i kantina u kojoj učenici kupuju hranu, a otkako je problematike žohara u školi je otkazana tek jedna aktivnost - Božićni sajam koji se trebao održavati upravo u svečanoj dvorani, no zbog kolača i druge hrane na tome sajmu odgođen je, baš onda kad je, kažu učenici žohara bilo posvuda.

03.04.2023.., Zagreb - Zgrada 2 i 7 gimnazije u Krizanicevoj ulici Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

- Nije točno da imamo problem. Sve se radi po uzusima struke. Ne znam što bi vam više rekla osim isto ono što su vam na vaša pitanja odgovorili iz Grada Zagreba - kazala nam je za poziva ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić. Naime, prije nego li ćemo za komentar nazvati samu ravnateljicu, upit smo dan ranije odaslali na adresu Grada Zagreba kao osnivača škole dužnog brinuti o obrazovnim ustanovama. Službeni odgovor Grada o problemu žohara u Klasičnoj gimnaziji ravnateljica je već, očigledno, znala u trenutku kad smo je zvali, iako je nama službeni odgovor Grada pristigao tek sutradan ujutro. A u njemu naravno odgovor kako se u školi redovito provodi dezinsekcija.

- Dezinsekcija insekticidnim tretmanom u Klasičnoj se gimnaziji provodi redovno, a od 22. prosinca 2022. godine do danas provedena je nekoliko puta, prema uputama struke, ciljanim prskanjem podrumskih prostora, toplovoda, hodnika i učionica, u pravilnim razmacima. Redovitim pregledima prostora škola utvrđuje stanje i, po potrebi, dodatno reagira. Zadnji pregled izvršen je 27. ožujka te nije utvrđena infestacija. Nastava se, ističemo, odvija bez poteškoća. - službeni je odgovor Grada Zagreba. Za dezinsekciju škole, kako su poručili iz Grada izdvojeno je oko 500 eura.

Komentara 2

IL
ilustrator
18:21 04.04.2023.

bivši gradonačelnik je kriv, nema tko drugi.

ST
starigrad
13:10 05.04.2023.

Tako su bili rekli i u jednom hotelu na Hvaru! Bi li bilo normalno da ih ravnateljica ima doma? Ali skola se treba ocito renovirati, pa nebi bilo, a to je stvar grada ili drzave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije