Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probili rok

Pitali smo Grad zašto stoje radovi na raskrižju čiji semafori ne rade od Univerzijade. Evo što kažu

Vecernji list
25.06.2023.
u 15:45

Prva faza radova privodi se kraju, u tijeku je ishođenje suglasnosti za drugu fazu koja će obuhvaćati demontažu semafora koji "blinkaju" žuto više od 35 godina, nakon čega slijedi postavljanje novih modernih semaforskih stupova, a što će biti dovršeno do 24. srpnja, najvaljuju u Gradu

Sesvećani i svi putnici namjernici koji onuda prolaze mogu odahnuti, poručuju iz Grada u odgovoru na naš upit od prošloga tjedna kada smo izvijestili da je na gradilištu na kojemu se rekonstruira raskrižje sa zagrebačkom obilaznicom u Kraljevečkim Novakima nastala pustoš. Podsjetimo, unatoč tome što je rok za produljenje lijevog skretača te rekonstrukciju i proširenje pješačke staze na semaforiziranom raskrižju koje ne radi od Univerzijade bio 24. svibnja, početkom lipnja radnici su otišli s mjesta radova, a da ta faza nije bila dovršena.

Na to su nam ukazali sami mještani te predsjednik Mjesnog odbora Kraljevački Novaki Ivan Ciković koji je izrazio sumnju u nastavak radova jer raskrižje u Sesvetama zapostavljeno desetljećima, a o čemu smo pisali više puta. No, iznenađujuće jest da radovi nisu obustavljeni na početku, već gotovo na završetku cijelog procesa u kojem je preostalo "baciti još šaku asfalta".

I sami smo se tijekom desetak dana u nekoliko navrata uvjerili da na gradilištu nema ni strojeva ni radnika, neovisno o produženim vikendima i neradnim danima pa smo sredinom mjeseca upitali Grad što se događa i zašto su radovi stali. Razloga za brigu nema, odgovorili su.

– Radovi na dijelu nogostupa su dovršeni te je za nastavak radova od Hrvatskih autocesta bilo potrebno ishoditi suglasnost za izvođenje radova u zaštitnom pojasu autoceste. U međuvremenu je za dovršenje radova na kolniku koji graniči s pristupnom prometnicom čvora autocesti A4 ishođena suglasnost Hrvatskih cesta te se dovršenje radova prve faze, u smislu pripreme i uređenja tampona te asfaltiranje, planira do početka srpnja – navode iz Gradske uprave.

Nadalje, kako je i navedeno u odgovoru, prva faza radova privodi se kraju, dok je u tijeku ishođenje potrebnih suglasnosti i priprema za drugu fazu radova, koja će obuhvaćati demontažu semafora koji "blinkaju" žuto više od 35 godina, nakon čega slijedi postavljanje novih modernih semaforskih stupova, a što će biti dovršeno kako je i planirano – do 24. srpnja čime bi to vrlo prometno raskrižje konačno moglo postati funkcionalno.

Komentara 3

ZJ
Zjako
00:43 26.06.2023.

A dalje cesta od Marije Terezije, do Kraljevca je i bog zaboravio.

SE
Senior2
07:43 26.06.2023.

Iz iskustva od prije 35 godina čim se uključe semafori nastati će cjelodnevne gužve, radi čega su i isjljučeni. Isto se odnosi i na istočni izlaz s autoceste.

ST
sttipe
18:36 25.06.2023.

To je zato jer je nešto moralo biti "ishođeno"!!! To je "zrakomlat rječnik", za maznutu lovu od radova. Ili nije plaćeno izvođaču radova, kao kaštelanska kanalizacija, koju će platiti/ pustiti u rad, pred iduće izbore, iako je već 3x plaćena!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije