Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI SKUPŠTINAR

Pismo Berošu: 'Zaštitite Zagrepčane i spriječite daljnji raspad sustava na Svetom Duhu'

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Sandra Simunovic/PIXSELL
27.06.2023.
u 11:30

'Nakon niza nepravilnosti u poslovanju, raspada sustava organizacije rada, tragičnih slučajeva u kojima su zbog brige i nemara izgubljena tri života, posljednjih dana svjedočimo i novom nizu događanja kojima su ugrožene naše najranjivije skupine'

Inspekcija je tijekom nadzora u KB Sveti Duh ustanovila niz činjenica koje su stvorile opravdanu sumnju u počinjenje kaznenih djela, a tu spadaju nesavjesno liječenje, krivotvorenje službene dokumentacije i trgovanje utjecajem, ustvrdio je nezavisni skupštinar Ivica Lovrić u otvorenom pismu upućenom ministru Viliju Berošu. 

-Obraćam Vam se jer sam iznimno zabrinut zbog lošeg stanja u KB Sveti Duh, a potaknut novim nizom nesretnih događaja te sve bahatijim i nemarnijim pristupom vodstva Bolnice i gradske vlasti prema istima. Naime, svakodnevno kao zastupnik u Gradskoj skupštini primam brojne molbe građana koji, u svjetlu svih događanja, osjećaju strah za sebe i svoje bližnje te traže pomoć i promjenu, odbijajući pristati na takve neljudske i po život opasne uvjete- napisao je Lovrić. 
 
Nakon niza nepravilnosti u poslovanju, raspada sustava organizacije rada, tragičnih slučajeva u kojima su zbog brige i nemara izgubljena tri života, posljednjih dana svjedočimo i novom nizu događanja kojima su ugrožene naše najranjivije skupine, dodaje Lovrić pa domeće kako je sama činjenica da vodstvo Bolnice nije pravovremeno prijavilo sve te nemile događaje, odnosno da ih je pokušalo zataškati, dovoljan razlog za smjenu.


>>VEZANI ČLANCI: 


-Uvažavajući činjenicu da Upravno vijeće KB Sveti Duh nije postupilo sukladno svojim ovlastima i zakonskim propisima, a osnivač ne uviđa razmjere opasnosti koje svojim djelovanjem čini ravnateljica i uprava te također nije postupio sukladno svojim ovlastima i zakonskim propisima, ovim se putem obraćam Vama kao čelniku resornog Ministarstva u nadi da ćete reagirati sukladno zakonskim ovlastima s ciljem zaštite građanki i građana Grada Zagreba- stoji u otvorenom pismu. 
 
Lovrić apelira na to da Beroš treba postupiti sukladno članku 88. stavku 3. Zakona o zdravstvenoj zaštiti te spriječite, kako je naveo, daljnji raspad sustava funkcioniranja Bolnice opasan po život za korisnike usluga i tako osigurate građanima u KB Sveti Duh uvjete potrebne za adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu bez bojazni za svoj i život svojih bližnjih.


>>VIDEO: 'Pokušavamo otkriti kako je virus ušao u našu ustanovu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije